25 Nisan 2024, Perşembe

Kandemir’den Başkan Dinçer’e 2 önemli soru

4 Ağustos 2021, Çarşamba 11:58

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Çine Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, geçtiğimiz günlerde bir çocuğa sokak köpeği saldırış olduğunu hatırlatarak Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e sokak köpekleri ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını ve ilçenin en riskli caddelerinden olan Şeyhler Caddesi’ne hız kesici bariyerlerin niçin yapılmadığını sordu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Çine Yeni Mahalle’de bulunan Sosyal Tesisler yanında 9 yaşındaki Tuğrul Özmen’e bir sokak köpeği saldırmış, kulak ve boyun kısmından yaralanan çocuk, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Ayrıca, Şeyhler Düğün Salonu’nun da bulunduğu caddenin sıcak asfalt yapılmasının ardından, mahalle arasında aşırı sürat yapıldığı ve bu nedenle sık sık kazalar meydana geldiği gerekçesiyle Çine Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, bu iki önemli konu hakkında Başkan Dinçer’e alınan önlemleri sordu.

SOKAK KÖPEKLERİNİN SORUMLULUĞU AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZDE”

Çine Belediye Meclisi Toplantısı sonrası kendisine yöneltilen bu iki soruya Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Sokak köpeklerinin sorumluluğu Aydın Büyükşehir Belediyemizde. Bu hayvanlara bizim müdahale etmemiz mümkün değil. Bize de bu konuda çok şikayet geliyor. Hatta köylerden bile sokak köpeği şikayeti alıyoruz. Köyde köpek olmayacak da nerede olacak. Büyükşehir Belediyesi görevlileri zaman zaman gelip bu hayvanları topluyor. Aşılarını ve kısırlaştırma işlemini yapıp aldığı noktaya yeniden bırakıyor” yanıtını verdi.

“HENÜZ BİZE BU KONUDA YANIT GELMEDİ”

Şeyhler Caddesi’ndeki konu hakkında da yetkinin Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, “O caddemizde hem cami hem de düğün salonu bulunduğu için önlem alınması gerekiyor. Biz bu konuda en azından Şeyhler Camisi önüne bir kasis yapılması için UKOME’den talepte bulunduk. UKOME yönetimi 1 veya bir buçuk ayda bir kere toplanıyor. Henüz bize bu konuda yanıt gelmedi. Biz tekrar bunu soralım” diye konuştu.  (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler