19 Nisan 2024, Cuma

Aydın’da hayvanlar telef olamaya devam ediyor

1 Kasım 2021, Pazartesi 10:42

     


Aydın’da kurt saldırısı sonucu bu kez 17 büyükbaş, bir de küçükbaş olmak üzere toplam 18 hayvan telef oldu. Hayvan üreticileri, kazançları ve çocuklarının rızkının telef olduğunu, bu duruma çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz günlerde Çine’nin Madran Yaylası’nda kurt saldırısı sonucu 15 koyun telef olurken, 11 tanesi de yaralanmıştı. Bu kez Koçarlı ile Karpuzlu’nun mahallelerinde saldırıya uğrayan 17 büyükbaş ile bir de küçükbaş hayvanın telef olduğu ifade edildi.

“ÇOK MAĞDURUZ”

Koçarlı Gözkaya ve Karaağaç mahalleleri ile Karpuzlu’ya bağlı Ören Mevkii’nde kurtların hayvanlara saldırdığını belirten Halil Kara, “Kendime ait 10 adet buzağı ve büyükbaş hayvanım kurt saldırısı sonucu telef oldu. Mahallemizde ve komşu mahallelerimizde toplam 18 hayvan bu nedenle telef oldu. Biz hayvan üreticileri olarak bu durumdan çok mağduruz. Geçim kaynağımız hayvancılık ve kazancımız da sadece hayvancılık üzerine. Çocuklarımızın rızkını bu saldırı sonucu kaybettik. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

“40 AYRI NOKTAYA FOTOKAPAN YERLEŞTİRDİK”

Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Egemen İşcan, çiftçileri mağdur eden doğadaki bu zararlı hayvanın tespiti için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Üreticilerimizin mağdur olmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı birimler olarak hem biz hem de Tarım İl Müdürlüğü yetkililerimizin bu konuda çalışmaları devam ediyor. İki kurum olarak sürekli istişare halindeyiz ve birlikte çözüm üretmek için mücadele ediyoruz. Aydın il genelinde küçük ve büyükbaş hayvanlara zarar veren, telef eden kurt türünün tespit edilebilmesi için 40 ayrı noktaya fotokapan yerleştirdik. Hayvan saldırılarının yaşandığı Çine, Karpuzlu ve Koçarlı’da henüz kurt tespiti yapılmadı. Halkın mağdur olmaması için biz mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler