20 Nisan 2024, Cumartesi

“Aydın çağ atlıyor ama taş devri yönünde”

1 Kasım 2021, Pazartesi 12:53

     


Aydın’ın Çine İlçesi Evciler Mahallesi’nde 3 yıldır yapılmayı bekleyen yolun kendileri için çile olmaya devam ettiğini belirten Murat Karaaslan, “Altyapı döşeneceği gerekçesiyle 3 yıl önce taşları sökülen yolumuzun yapılmasını bekliyoruz. Aydın’ın çağ atladığını ifade edenler doğru söylüyor. Taş devri yönünde çağ atlıyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine ilçe merkezi ile birleşik konumda bulunan ve nüfus bakımından ilçenin en kalabalık mahallesi olan Evciler’de yaşayan vatandaşlar, yağışlara sevinemiyor. Yolların tozuna alışık olduklarını belirten mahalle halkı, yağışlar nedeniyle sokakların kendileri için çileye dönüştüğünü ifade etti.

“YAPMAYACAKLARSA BİZİM YOLUMUZU NİYE BOZDULAR?”

Evciler Mahallesi Bertuğ Sokak’taki döşeme taşlarının 2018 yılında söküldüğünü dile getiren Murat Karaaslan, “Sokağımızda kanalizasyon döşemesi yapılacağı söylenerek döşeme taşlarımız söküldü. Fakat üç yıldır burada hiçbir çalışma yapılmadı. Şuana kadar mahallemizde yapılan kanalizasyon döşemesi, 150-200 metre civarında. Yapmayacaklarsa bizim yolumuzu niye bozdular? Bu yol bizim için çileye dönüştü” diye konuştu.

“KIŞ GELDİ, BİZİM İÇİN ÇİLE BAŞLADI”

Yaşanan kuraklık nedeniyle herkesin yağmur beklediğini, kendilerinin de yağmur nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen Murat Karaaslan, “Biz ilçe merkezi ile iç içe olan kırsal bir mahalleyiz. Şuan Evciler Mahallesi dağ mahallelerinden de geri kalmış durumda. Herkes yağmur yağmasını beklerken, biz buna sevinemiyoruz. Çünkü kış geldi, bizim için çile başladı. Artık araç ile sokağımıza giremiyoruz. Okula giden 2 çocuğumu servise bindirmek için sırtımda taşıyorum. Görüldüğü gibi de ilk yağan yağmur sonrası araçlarımızda da zararlar meydana geldi. Aydın’ın çağ atladığını ifade edenler doğru söylüyor. Taş devri yönünde çağ atlıyoruz” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler