29 Mart 2024, Cuma

Çine'de gizemli hayırsever 19 kişinin borcunu kapattı

1 Mayıs 2021, Cumartesi 13:28

     


Çine’de ismini gizleyen hayırsever, bakkal borcunu ödemekte güçlük çeken 19 kişinin hesabını kapattı. Hayırsever’in tek talebi borçların içki ve sigara borcu olmaması yönünde oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Karakollar Mahallesi’nde bakkal ve büfe işletmeciliği yapan Adem Okuyan’ın işyerine gelen ve isminin açıklanmasını istemeyen gizemli hayırsever, 19 kişinin borcunu ödedi. Aynı hayırsever, 5 ihtiyaç sahibine gönderilmek üzere Ramazan paketi hazırlattı.

Karakollar Mahallesi’nde 7 yıldır bakkal ve büfe işletmeciliği yapan ve bir dönemde mahallede aza olarak görev yapan Adem Okuyan, “İşyerimize gelen bir hayırsever önce veresiye hesaplarının durumunu sordu. Bunlardan durumu kötü olan ve ödeme güçlüğü çekenler için belli bir meblağ ödeme yapmak istediğini söyledi. Belirttiği yüklü miktardaki para karşılığında maddi durumu iyi olmayan 19 kişi belirledim. Aynı zamanda da 5 ihtiyaç sahibi kişi belirlememi ve bu kişiler için Ramazan paketi hazırlayıp ulaştırmamı istedi” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle hem vatandaşların hem de küçük esnafın zor günler geçirdiğini dile getiren Okuyan, “Hepimiz son bir yıldır çok zorlu bir süreç yaşıyoruz. Mahallemiz gelir seviyesi en yüksek yerlerden birisi olmasına rağmen bu süreçten etkilenen çok fazla vatandaşımız var. Gelen hayırsever hem onca insanı sevindirirken hem de küçük esnaf olarak bizim de zor günümüze destek oldu. Umarım bu güzel örnek diğer mahallelerde de yaşanır. Özellikle ilçe merkezimizdeki hem vatandaşın hem de esnafın işleri daha kötü durumda. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler