16 Nisan 2024, Salı

ÇINE FISTIĞI BİRİNCİLİĞE KOŞUYOR

27 Ekim 2020, Salı 19:31

     


Türkiye’nin yer fıstığı işleme ve pazarlamasının yüzde 5'inin yapıldığı Çine'de faaliyet gösteren Ece Tarım Yer Fıstığı İşleme Tesisi ortaklarından Hüseyin Ece, ilçede yetişen fıstığın kalite olarak birinciliğe koştuğunu ifade ederken bu yıl fıstık fiyatlarının üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip, Çine’de 37 yıldır faaliyet gösteren Ece Tarım Yer Fıstığı İşleme Tesisi ortaklarından Hüseyin Ece, Çine Ovası'nda yetişen fıstığın kalite olarak üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Çine Ovası'nda, Türkiye’nin yer fıstığı işleme ve pazarlamasının yüzde 5'inin yapıldığını ifade eden Hüseyin Ece, "Hem üretici hemde alıcı olarak konuşuyorum ilçemizde üretilen fıstık kalite olarak birinciliğe koşuyor" dedi.

FISTIK PAYINA DÜŞENİ ALDI

Pandemi nedeniyle gıda sektöründe yaşanan fiyat artışından fıstığında pay aldığını belirten Hüseyin Ece, "Fıstık üretimindeki kalite fiyata da olumlu yansıyor. Ayrıca pandemi nedeniyle gıda sektöründeki fiyat artışından fıstıkta payına düşeni almış durumda. Geçen yıl oynak bir piyasa vardı. Şuan 7 ile 10 lira arasında fiyatlar değişiyor" şeklinde konuştu.

ÇİNE OSMANİYE İLE YARIŞIYOR

Çine Ovası'nda yetişen fıstığın kalite olarak fark yarattığını vurgulayan Hüseyin Ece, "İlçemizde 5 yıldır standart bir fıstık ekimi var. Ancak iklim şartları, havaların olumlu gitmesi üründeki kaliteyi artırdı. Önceki yıla nazaran kalite daha iyi. Bu yıl fıstık üreticimizin yüzü fazlasıyla güldü. Üreticimiz ürününün kaliteli olabilmesi için fazlasıyla mesai harcıyor. Osmaniye'nin bir bölgesinde yetişen ürün ile yarışıyoruz ve son yıllarda Çine'de üretilen fıstığın kalite bakımından daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler