23 Nisan 2024, Salı

Çineli kahveci oyun takımlarını satılığa çıkarttı

26 Mart 2021, Cuma 10:08

     


Aydın’ın Çine İlçesi’nde kahvehane işletmeciliği Sunay Güner (52), koronavirüs salgını nedeniyle oyunların yasaklanması nedeniyle işletmesinde bulunan bütün oyun takımlarını satılığa çıkarttı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’nin Çöğürlük Mahallesi’nde 30 yıldır kahvehane işletmeciliği yaptığını belirten 9 İleri 8 Geri Sunay’ın Yeri isimli kahvehanenin sahibi Sunay Güner, para kazanamadığı ve borçlarını ödemek için işletmesinde bulunan oyun takımlarını satmaya karar verdi.

“OYUN OLMAYINCA BİZİM KAZANMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Koronavirüs salgının 11 Mart 2020 tarihinde tarihinde Türkiye’de görülmesinin ardından alınan tedbirler, esnafı olumsuz etkiledi. Kahvehane işletmecisi Sunay Güner, oyunların yasaklanmasının ardından para kazanamadığını söyledi. Güner, “Pandemi nedeniyle kahvehanelerde oyunlar yasaklanalı tam 376 gün oldu. Geçen yıl 1 Haziran ile 20 Kasım arası kahvehaneler kısıtlı olarak açıldı ama oyunlar yasaklandı, gazete koymamıza da izin verilmedi. Bu süre içerisinde benim iş kaybım 100 bin lirayı buldu. Oyun olmayınca bizim para kazanmamız mümkün değil. Şuan kahvehaneye gelenler, komşuya misafirliğe gelir gibi sadece 1 çay içip gidiyor” dedi.

“BUNA MECBUR KALDIM”

Alınan tedbirlerle işyerinin uzun süre kapalı kaldığını belirten Güner, “Yaşanan salgın nedeniyle uzun süre işyerimizi açamadık. Salgını önlemek için işyerinde bütün önlemleri aldık ama yetkililer çözüm olarak işletmeleri kapatmakta buldu. Kapalı olduğumuz bu sürede ve açtığımızda da oyun oynanmadığı için para kazanamadık. Borçlarımız birikti, bu borçlarımı ödemek için işletmemde bulunan okey, tavla, 52 kağıdı takımlarını satılığa çıkarttım. Devlet büyüklerimiz oyunların oynanmasını müsaade ederse tekrar almaya gideceğim. Şimdi borçlarımı ödemek ve geçimimi sağlamak için buna mecbur kaldım” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler