29 Mart 2024, Cuma

Başkan Özden: Borçlu esnafa yeni bir kolaylık getirildi

19 Mart 2021, Cuma 14:23

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, “13 Temmuz 2020 tarihinde yapılan yapılandırmalarda bozulan veya ödenmeyen yapılandırma borçları 6 ay faizsiz bir şekilde ertelenecektir” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde TESKOMB’un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkanı sunularak yeni bir borç yapılandırılması başlatıldı.

“18 AYA KADAR TAKSİT YAPILIP İCRA İŞLEMLERİ DURDURULACAKTIR”

Kovid-19 pandemisi nedeniyle zor günlerden geçildiğini dile getiren Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, alınan yeni kararın yerinde olduğunu vurguladı. İlçede binden fazla kooperatif ortakları bulunduğunu ve yapılandırmaya rağmen borçlarını ödeyemeyen esnafın bu kararlarla bir nebzede olsa rahat nefes alacağını belirten Başkan Özden, “13 Temmuz 2020 tarihinde yapılan yapılandırmalarda bozulan veya ödenmeyen yapılandırma borçları 6 ay faizsiz bir şekilde ertelenecektir. Bu yapılandırmada taksit tarihlerinden itibaren 6 ay ertelenecek, peşin ödeyenlerin faizi silinerek tahsil edilecek. 1Mart 2021 tarihinden önce takibe uğrayan borçlar faizi silinerek ödenecek. Yapılandırma yapacak ortaklarımız 18 aya kadar taksit yaptırabilecek ve yıllık yüzde 10 faiz hesaplanarak taksit yapılacak. İcra takibinde olan alacaklar yüzde 20’si ödenmek kaydıyla 18 aya kadar taksit yapılıp icra işlemleri durdurulacaktır. 3 taksit üst üste ödemeyen ortaklarımızın borçları tekrar eskiye dönük taksitlendirme bozulacaktır” açıklamasını yaptı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler