24 Nisan 2024, Çarşamba

"Tekrar yasak gelmesinden korkuyorduk”"

18 Mart 2021, Perşembe 16:15

     


Esnafların pandemi nedeniyle tekrar kapanmamasını mutlulukla karşılayan Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Esnaflarımız daha işyerlerine yeni kavuştu derken tekrar yasak gelmesinden korkuyorduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Mart kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamalarda illerimizde herhangi bir değişiklik olmadı. Vaka sayısı olarak sınırda bulunan Aydın ili için AYESEB Başkanı Çetindoğan, önemli uyarılarda bulundu.

“AYDIN RİSK GRUBUNA GİRERSE TEKRAR YASAKLAR GELECEK”

Odalara kayıtlı üyelerinin tekrar yasaklara takılmamasını değerlendiren AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, aynı zamanda Aydın halkı olarak daha dikkatli olunmasının, şimdi kapanmadık diye rahatlarsak bir dahaki engelde tökezleyebileceğimizin altını çizerek “Kademeli normalleşmenin başlamasıyla birlikte Esnaf ve Sanatkarımız kısıtlıda olsa tekrar işlerinin başına dönebildi. Fakat hepimiz biliyoruz ki vaka sayılarında artış görülür ve Aydın risk grubuna girerse tekrar yasaklar gelecek. Geçirdiğimiz 15 günlük sürede Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yeni normalleşmenin ilk heyecanıyla kurallara riayet konusun da yeterli dikkat gösterilemedi. Vaka sayılarımızda az da olsa artışlar yaşandı fakat hükümetimizin almış olduğu kararla illerimizde herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Hepimiz uzun zamandır evlerdeyiz sıkıldık, bunaldık şimdi azda olsa rahatlama şansımız var ama lütfen, buradan tekrar herkesten rica ediyorum normalleşmenin şartlarını unutmayalım. Kalabalık ve kapalı ortamlarda fazla kalmayalım ve kendimizi bir süre daha korumaya özen gösterelim” dedi.

“VERGİ POLİTİKALARININ SADELEŞTİRİLMESİ KÜÇÜK ESNAF VE SANATKÂR İÇİN GÜZEL BİR ADIM OLDU"

Başkan Çetindoğan, “Salgın döneminde esnafın yaşadığı sorunların üstesinden gelmek için hükümetimiz bir çok adım attı. Reform paketinde yer alan dar gelirli küçük esnafa yönelik bir vergi muafiyeti de yer alıyor. Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı gibi yaklaşık 850 esnafımız gelir vergisinde muaf tutulacak ve beyan yükümlülükleri kaldırılacak. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra bu kapsama giren esnafımız rahat bir nefes aldı. Bunun yanında vergi cezalarında uzlaşma kapsamının genişletilmesi, elektronik defter ve elektronik belge kullanımının yaygınlaştırılması ve 7 gün 24 saat hizmet verecek olan Dijital Vergi Dairesi uygulamasının müjdeleri verildi. Şimdiden tüm esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı. (MERVE YAVAŞ)







 
Son Eklenen Haberler