29 Nisan 2024, Pazartesi

“Çine yüksek potansiyele sahip bir ilçe”

17 Eylül 2023, Pazar 10:39

     


Çine’de çeşitli ziyaretlerde bulunan TKDK Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar, “Çine yüksek potansiyele sahip bir ilçemiz” dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar, Çine Organize Sanayi (OSB) başta olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulundu. Akar, 13.Çağrı Dönemi hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

Sürekli sahada yatırımcıyla bir araya gelen TKDK Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar, ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu ve Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde ziyaretlerde bulundu. Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne yeni atanan Doç. Dr. Hasan Erdoğan’a hayırlı olsun dileklerini ileten Akar, ekibiyle birlikte bünyesinde kapsamlı bir Gıda İşleme Bölümü barındıran Çine Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde derslikler, laboratuvarlar ve üretim atölyelerini gezerek incelemelerde bulundu. Çine Meslek Yüksek Okulu ile unutulmaya yüz tutmuş yöresel gıdaların tekrar üretime kazandırılması, öğrencilere girişimcilik, AB ve TKDK destekleri konularında eğitimler verilerek öğrencilerin mezuniyet sonrası işgücü piyasasına hazırlanmalarının sağlanması gibi konularda kurumsal işbirliği yapılabileceği değerlendirildi.

“ÇİNE 31 TKDK PROJESİYLE 60 MİLYONLUK YATIRIM KAZANDI”

Akabinde Koordinatör Akar, Çine Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Tosun'u ziyaret etti. Müdür Tosun’dan OSB'deki çalışmalarla ilgili bilgi alarak IPARD II 13. çağrı destekleri ve yeni dönemde açılacak IPARD III destekleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çine OSB Müdürü Mehmet Tosun refakatinde Akar ve TKDK Birim Amirleri ile birlikte OSB bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerine ziyaret ederek incelemelerde bulundu. OSB'deki firma yetkililerine IPARD II 13. çağrı destekleri ve yeni dönemde açılacak IPARD III destekleri hakkında bilgi vererek işletme sahiplerini Aydın'a TKDK destekli yatırım kazandırmaya davet etti.

Çine’de TKDK’dan şimdiye kadar 31 projenin 60,5 milyon TL yatırım tutarındaki 31 projeye 29,5 milyon TL hibe desteği sağlandığı ve bunun da 12’sinin OSB’de faaliyet gösteren işletmeler olduğunu hatırlatan AKAR, Çine’nin yüksek potansiyele sahip bir ilçe olarak yeni dönemde TKDK desteklerinden daha fazla yararlanmasını beklediklerini vurguladı.

“HEDEF ÇEVRECİ YEŞİL ÜRETİM OLMALI”

Ayrıca İl Koordinatörü Akar, IPARD’ın yeni döneminde çevre duyarlılığı yüksek ve yenilikçi projelerin öne çıkacağını ihracat hedefleyen yatırımcıların AB Yeşil Mutabakatı ilkelerine, gıdaların Tarladan Çatala takip edilebilirliği anlayışında üretimi önceliklendirmesi gerektiğinin altını çizdi. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler