20 Nisan 2024, Cumartesi

Çay ve kahveye zam yapıldı

10 Mart 2021, Çarşamba 15:46

     


Çine’de çay fiyatlarına yüzde 20, kahveye de yüzde 25 zam yapıldı. Böylelikle 1 lira 25 kuruşa satılan çay 1 lira 50 kuruş, 2 lira olan kahve de 2 lira 50 kuruşa yükseldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olan kıraathane ve çay ocaklarında satışı yapılan kahve ve çay fiyatları zamlandı. Kahvehane işletmecileri hem girdi maliyetlerinin artışı hem de pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini ve zam yapılmasının yerinde bir karar olduğunu dile getirdi.

Çine ilçe genelinde 120 kahvehane işletmecisi bulunduğunu ve üyelerden uzun süredir gelen talepler üzerine yeni fiyat listesi hazırladıklarını belirten Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, “Malum ülkemizde bir virüs salgını mevcut ve bu nedenle bu işletmecilerimiz uzun süredir iş yerlerini açamadı. En son yeni fiyat listesi 2017 yılında verdik. O günden buyana su, elektrik, tüp, kira ücretlerinde aşırı artışlar oldu. Bu nedenle para kazanamadıklarını belirten üyelerimizin talebi üzerine çay ve kahve fiyatlarına zam yaptık. Yeni fiyat listesini de üyelerimize bugünden itibaren teslim etmeye başladık” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler