28 Mart 2024, Perşembe

Çine’de çay ve kahveye zam yapıldı

1 Aralık 2021, Çarşamba 21:39

     


Çine’de faaliyet gösteren çay ocağı ve kahvehane işletmecilerinin talebi üzerine, Esnaf Odası tarafından çay ve kahve fiyatlarına zam yapıldı. Buna göre, 1 lira 50 kuruş olan çay 2 lira, 2 lira 50 kuruşa satılan kahve de 4 lira oldu.

 

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, artan maliyetler nedeniyle ilçede faaliyet gösteren üyelerden zam talebi geldiğini belirtti. Bu talep sonrası diğer ilçelerde yaptıkları araştırmalarda Efeler’de çay 2 lira 50 kuruş, kahvenin 6 lira elli kuruş, Nazilli’de çay 2 lira, kahvenin 4 lira, Kuşadası’nda çay 2 lira 50 kuruş, kahvenin de 5 lira olduğunu belirten Başkan Uyar, ilçe esnafının talebini geri çevirmediklerini söyledi.

 

"ZAM KARARINI ALMAK ZORUNDA KALDIK"

Son dönemlerde tüm girdi maliyetlerinde aşırı artışlar yaşandığını belirten Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, “Herkesin de bildiği gibi şeker fiyatlarında yüzde 25, kahve fiyatlarına da yüzde 200’den fazla zam geldi. En ucuz çayın kilosu ise 35-40 lira oldu. Kahvehane ve çay ocaklarında çalışanların yevmiyeleri 70-80 liradan,100-120 liraya çıktı. Bu artışlar sonrası zarar etmeye başladıklarını belirten üyelerimizin zam talebi sonrası ortaklaşa aldığımız karar sonrası çay fiyatını 2, kahve fiyatını da 4 lira olarak belirledik. Pandemi nedeniyle de uzun süre işyerini açamayan ve bu sürede yeterince maddi sıkıntı yaşayan kahvehane işletmecilerimizin artan maliyetler karşısında zarar etmemeleri için maalesef bu zam kararını aldık” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler