25 Nisan 2024, Perşembe

Çine Marmara Koleji öğretmenler gününü kutladı

27 Kasım 2019, Çarşamba 11:44

     


Özel Çine Marmara Koleji'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama ve yemek programı düzenlendi. Programa okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve okul personeli katıldı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Öğretmenler Günü dolayısıyla günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan okul müdürü ve aynı zamanda kurucusu Şenol Usta şunları söyledi:

"Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ninin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler arası Özel Konferansı'nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi'ni oy birliğiyle kabul edilişinin yıl dönümü olmuştur. Bu vesileyle kendini öğretmenlik mesleğine adamış tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, saygılar sunarım." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler