28 Nisan 2024, Pazar

Çine'nin LGS'deki başarısı giderek artıyor

26 Temmuz 2023, Çarşamba 13:37

     


Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Çine’den 20 öğrenci Fen Liselerine yerleşerek büyük başarı elde etti.

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin hangi okullara yerleştikleri belli oldu. Çine’de LGS’de giderek artan bir başarı grafiği gözlenirken 20 öğrenci Fen Liselerine, 4 öğrenci Sosyal Bilimler Liselerine, 18 öğrenci Proje Anadolu İmam Hatip Liselerine, 63 öğrenci Proje Anadolu Liselerine, 2 öğrenci de Mesleki Teknik Anadolu Liselerine yerleşti. Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, sınava giren öğrencilerin büyük bir bölümünün proje okullarına yerleştiğini söyleyerek, “Her geçen gün ilçemiz eğitimdeki başarısını artırarak devam ettiğini görüyoruz. Bunu önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. Başarılı öğrencilerimizi tebrik edip, onları yetiştiren öğretmenlere ve velilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK HAYALİMİZ ÇİNE’YE FEN LİSESİ KAZANDIRMAK”

En büyük hayalinin ve isteğinin Çine’ye bir Fen Lisesi kazandırmak olduğunu belirten Yavuzkan, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yavuzkan, “Çine’de bir Fen Lisesi olursa bu başarılı öğrencilerimiz dışarıya gitmek zorunda kalmayacak ve ortaöğretimlerine de burada devam ettirerek ilçemizin eğitimdeki başarısını daha da artıracak” diye konuştu. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler