19 Nisan 2024, Cuma

Çineli Rana il birincisi oldu

26 Mart 2021, Cuma 18:42

     


Çine İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Rana Gönezer, Aydın İl Müftülüğünün düzenlediği “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” konulu yarışmada, resim kategorisindeki eseri önce ilçe birincisi, ardından il birincisi seçildi.

Geleceğin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı’nı daha iyi anlamaları milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi tanımaları amacıyla gerçekleştirilen yarışmada, resim kategorisinde Çine İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Rana Gönezer, il birincisi oldu. Aydın İl Müftülüğü tarafından hem kitap seti hem de para ödülüne layık görülen Gönezer’e, İlçe Müftülüğü de para ödülü ile teşvikte bulundu.

“BAĞIMSIZLIK RUHUNU SONSUZA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadele'nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı'nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümü olması münasebetiyle, 4/5/2007 tarihli ve 5649 sayılı Kanuna 24/12/2020 tarihli ve 7261 sayılı Kanunla eklenen geçici 1'inci madde uyarınca, 2021 yılı İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edilmişti. İstiklal Marşı’nın 100. Yıl Dönümü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar arası yarışmada derece alan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rana Gönezer, “Bu anlamlı yarışmada birinci olmam beni çok mutlu etti. Bizler bu ülkenin milli değerlerine sahip çıkarak bize emanet edilen bu aziz vatanı ve bağımsızlık ruhunu sonsuza kadar sürdüreceğiz” dedi.

Öğrencinin il birincisi seçilmesinden dolayı büyük bir onur yaşadıklarını belirten Çine İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Arif Güngör, öğrenciye kendilerinin de madalya ile ödüllendirdiklerini belirtti. Okul Müdür Güngör, başarısından dolayı Rana Gönezer’e tebrik ederek, başarının diğer öğrencilere teşvik olacağını umduklarını belirtti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler