19 Nisan 2024, Cuma

“Evdeyiz ama yalnız değiliz”

25 Mayıs 2021, Salı 10:22

     


Çine İlçesi Akçaova Ortaokulu, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning projelerine 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda da tüm hızıyla devam ediyor. Okul yönetimi ve öğretmenleri, hazırladıkları “Evdeyiz Ama Yalnız Değiliz” projesi ile pandemi döneminde zor bir süreçten geçmek zorunda kalan öğrencilerine evde kaldıkları süreç boyunca yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Akçaova Ortaokulu’nda Kovid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrenciler, öğretmenlerinin öncülüğünde farklı projelere imza attı. Okulun İngilizce Öğretmeni Okan Aksoy’un kurucusu, Türkçe öğretmeni Gamze Aksoy’un ortağı olduğu “Evdeyiz Ama Yalnız Değiliz”, İngilizce Öğretmeni Okan Aksoy’un ortağı olduğu “English Brings Together” ve “Kitabım Hayal Dünyamda Bir Resim Olsa” projeleri yürütüldüğü belirtildi.

“GELECEĞİMİZİN UMUDU OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİ HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ”

2020-2021 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilen eTwinning projeleri hakkında bilgi veren Okulun İngilizce Öğretmeni Okan Aksoy, “Evdeyiz Ama Yalnız Değiliz” projesinde, pandemi döneminde bütün dünya ile aynı anda zor bir süreçten geçmek zorunda kalan öğrencilerine evde kaldıkları süreç boyunca yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini belirterek, “Evde aileleriyle veya kendi başlarına yaptıkları etkinlikleri, oyunları, aktiviteleri akranlarıyla paylaşmak ve belirli özel günlerde akranlarıyla işbirliği yapıp ortaya güzel ürünler çıkarmanın öğrencilerini mutlu edeceğini düşünen öğretmenler, projede afiş ve logo hazırlama, takvim oluşturma, çizim kitabı hazırlama, değerli yazar Sevim Ak ile söyleşi yapma, kitap ayracı tasarlama, kelime bulutu oluşturma, oyun ve atıştırmalık videoları hazırlama, akrostiş şiir yazma, çizgi roman hazırlama gibi etkinlikleri, proje öğretmenlerimiz öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiler. Türkiye dışında İspanya ve Portekiz’den de okul ortakları bulunan ‘English Brings Together’ projesinde öğrenciler İngilizcelerini geliştirmek için afiş ve logo hazırlama, takvim oluşturma, kelime bulutu oluşturma, ülkemizi tanıtma, akrostiş şiir yazma, çizgi roman hazırlama, şarkı söyleme, sanal oyun hazırlama gibi etkinlikleri yaptılar. ‘Kitabım Hayal Dünyamda Bir Resim Olsa’ projesinde de öğrenciler her ay sevdikleri bir kitabı okuyup o kitapla ilgili etkinlikler gerçekleştirdiler. Şermin Yaşar’la söyleşi yapma, kitap ayracı hazırlama, bilgi yarışmasına katılma, e-kitap hazırlama gibi etkinlikleri başarıyla gerçekleştiren okul öğrencileri, projede eğlenerek öğrendiler. Tüm bu projeler, Ocak ayında başlayıp Mayıs ayında sona erdi. Geleceğimizin umudu olan öğrencilerimizin bu tarz projelere katılımlarını her zaman destekliyor, onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler