18 Nisan 2024, Perşembe

Çine’nin ’Geleceğin yazılımcıları’ okullarını temsil etti

24 Mayıs 2021, Pazartesi 18:28

     


Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, Bilişim Teknolojileri alanı olarak Career Clubs isimli e-twinning projesinde okullarını temsil etti. Çineli öğrencilerin yer aldığı gruba,’Geleceğin yazılımcıları’ ismi verildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Çine Mehmet Emin Ünal MTAL’nde eğitim gören 5 öğrenci, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Ali Sarıdoğan öncülüğünde hazırladıkları proje ile okullarını temsil etti. Türkiye’nin yanı sıra 4 ayrı ülke ve 18 meslek lisesinden yaklaşık 130 öğrencinin katıldığı proje yarışmasında, Çine Çine Mehmet Emin Ünal MTAL öğrencileri büyük başarıya imza attı.

Çine Mehmet Emin Ünal MTAL Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Ali Sarıdoğan, hazırlanan proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bir meslek lisesi projesi olan ‘CareerClubs’ta Türkiye, Yunanistan, İtalya, Romanya ve Hırvatistan’dan 18 meslek lisesi ortağımız ve 130’dan fazla öğrenci ile meslek liselerindeki alanların tanıtımı ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Projede meslek alanlarına göre kulüpler oluşturularak çeşitli kulüp aktiviteleri yapıldı. Her kulübe öğrencilerin bulduğu isimler verildi. Bilişim teknolojileri kulübüne ise Mehmet Emin Ünal MTAL bilişim teknolojileri alanı öğrencilerinin bulduğu Software Of TheFuture (geleceğin yazılımcıları) ismi verildi. Proje ile amacımız öğrencilerimize farklı meslek liselerindeki aynı alana ait eğitimlerin ortak ve farklı yönlerini göstermek, karşılaştırmak ve geleceğe dair planlarına yön vermelerini sağlamaktı” dedi.

Ayrıca bu alanları seçmek isteyen öğrencilerin de alanlar hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflendiğini belirten Sarıdoğan, “Projede öğrencilerin alanlarındaki ünlü isimleri tanımaları için ve güncel programların kullanımına alışmaları için bilişim teknolojileri alanı öğrencilerince sayfa hazırlandı. Projenin sonunda yerli ve yabancı tüm ortakların katılımıyla istasyon tekniğini kullanarak bir ‘Meslekler Sokağı’ hikayesi yazıldı. Daha sonra hikaye öğrenciler tarafından hem Türkçe hem İngilizce olarak seslendirildi ve animasyon haline getirildi. Ayrıca yine her iki dilde de resimli e-kitapları yapıldı. Hikayede öğrencilerin meslek seçimi konusunda dikkat etmesi gerekenlere ve ebeveyn desteğinin önemine dikkat çekildi. Ayrıca alan tanıtımı yapılmış oldu. Zor pandemi koşullarında bu etkinliklere katılan tüm Mehmet Emin Ünal MTAL öğrencilerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler