20 Nisan 2024, Cumartesi

Papara ile israfa dikkat çektiler

23 Aralık 2019, Pazartesi 17:33

     


Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan ilkokulu'nda ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla öğrencilerin evlerinden getirmiş oldukları bayat ekmekler ile papara yapılarak afiyetle yenildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu'nda ekmek israfına dikkat çekmek isteyen öğretmenler, bayat ekmeklerden papara yemeği yaptı. İmece usulü yapılan yemek, öğrencilere dağıtıldı. Bir yılda israf edilen 2,1 milyar adet ekmek, ülkenin 23 günlük ekmek ihtiyacı kadardır" diyerek ekmek israfına dikkat çekmek ve önlemek amacı ile böyle bir etkinlik yaptıklarını belirten öğretmen Semra Pamuk, "Araştırmaya göre kişi başı ekmek israfı günlük 20 gr’dır. Bu miktar az gibi gözükse de ülke nüfusu göz önünde bulundurulduğunda israfın yıllık ekonomik boyutu 1,5 milyar Türk Lirası'dır. Bir yılda israf edilen ekmeğin parasal karşılığı ile: 104 bin aile (5 kişilik) bir yıl boyunca yoksulluk sınırında geçinebilmekte, 162 bin asgari ücretli kişi bir yıl boyunca geçinebilmekte, 460 bin üniversite öğrencisine 12 ay boyunca aylık 280 TL burs verilebilmektedir. Ya da; 100 yataklı 80 hastane, yıllık 500 bin yolcu kapasiteli 18 hava alanı, 16 derslikli 500 okul, 300 öğrenci kapasiteli 250 yurt, gibi hizmetlerden herhangi biri yapılabilmektedir. Ayrıca, 1 günde israf edilen 6 milyon adet ekmek, 4,7 milyon kişinin 1 günlük ekmek ihtiyacını karşılamaktadır" dedi.

 

"FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLADIK"

Öğretmen Alp Özerdem ise okulda,ekmek israfına dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade ederken, "Papara (ekmek kavurması) Yapıyoruz" etkinliği düzenledik. Velilerimizle iletişime geçerek,her çocuğun, hijyen olması şartıyla, bir parça bayat ekmekle etkinliğe katılımını sağladık. Ekmek israfı konusunda çocukları bilgilendirip, farkındalık yaratmayı amaçladık" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler