25 Nisan 2024, Perşembe

Çine'de doğasever çocuklar yetişiyor

16 Aralık 2019, Pazartesi 16:57

     


Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol gereğince gönüllü öğretmenlerin başvuruları ile TEMA Vakfı doğa eğitimi metaryalleri okullarda dağıtılmaya başlandı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

TEMA Vakfı Çine İlçe Temsilcisi Hicabi Solak, bu yıl Minik TEMA programı ile 7 sınıfta 103 öğrenciye, Yavru TEMA programı ile 25 sınıfta 476 öğrenciye Ortaokul TEMA programı ile 5 sınıfta 132 öğrenciye toplamda 37 sınıfta 711 öğrenciye doğa eğitimi verdiklerini ifade ederken, "Eğitimlerimiz gönüllü öğretmenlerimizin öncülüğünde yapılmaktadır. Bu yıl sonu MEB ve TEMA Vakfı tarafından bu öğretmenlerimize sertifika verilecektir. Doğa ve çevreye vermiş oldukları desteklerden dolayı Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ'a teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

 

Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu'ndaki etkinliğe katılan Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demir, "Yapılan doğa eğitimleri ile çocuklarımızın doğada geçirmiş olduğu zamanlar artıyor, doğayı hissederek, dokunarak, koklayarak ve işiterek farklı deneyimler yaşama imkanı buluyor. Çevre konusunda bilinçlenmelerine önemli katkı sağlıyor" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler