19 Nisan 2024, Cuma

Ayhan Yıldız Anaokulu’ndan veli eğitimi

15 Ekim 2021, Cuma 13:30

     


Çine Ayhan Yıldız Anaokulu tarafından, pandemiden etkilenen minikler üzerindeki olumsuzlukları giderebilmek için veli eğitimi düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de hizmet veren Ayhan Yıldız Anaokulu ile Hacı Kadriye Arslan Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile veli eğitimi düzenledi.

Çine Belediyesi’nin de sağladığı imkanlarla Kültür Merkezinde bir araya gelinen etkinlikte, Psikolojik danışman İlker Mavi, “Deniz Yıldızı” hikayesinden esinlenerek yola çıkıldığını, bu anlamda denize atılan her deniz yıldızının hayatı için çok şey değişebileceğini, bu kapsamda yanlış ana-baba tutumları, kardeş kıskançlıkları, çocuklarda özgüven desteği gibi birçok konuyu ele aldıklarını belirtti.

Pandemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen eğitimde veliler, eğitimin oldukça faydalı olduğunu ve devamının yapılmasını talep ettiler. Okul Müdürü Firdevs Karaman, pandemi sürecinde çocuklarda görülen olumsuz etkilerin bertaraf edilebilmesinde velilerin desteğinin önemli olduğunu belirtti. Bu anlamda işe veli eğitimleriyle başlanması gerektiğini düşünerek RAM ile işbirliği yapmaya karar verdiklerini söyleyen Karaman, veli talebi ile bu eğitimlerin devamlılığı için çalışmalara devam edeceğini söyledi.

Eğitim sonunda öğrencilerin el emeği hazırladıkları kitap ayraçları anne babalarına hediye edilirken, Okul Müdürü Firdevs Karaman, konuşmacı İlker Mavi’ye okul adına teşekkür belgesi ve hediyelerini takdim etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler