28 Mart 2024, Perşembe

Çocuklarının okulunun değiştirilmesine tepki gösterdiler

9 Eylül 2019, Pazartesi 14:54

     


Çine'de yeni eğitim öğretim yılına başlanırken Çöğürlük ve Taşoluk Mahallesinde yaşayan veliler, çocukların okullarının yeri değişmesi nedeniyle okula göndermeme kararı aldı. Sistem değişikliği ile çocuklarının bu yıl farklı bir okula kayıt edilmesine tepki gösteren veliler, kararın değiştirilmesini istiyor.

 

Çine'de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılına başlanılırken 9 öğrenci okul değişikliği nedeni ile okullarına gitmek istememesi üzere veliler çocuklarını okula göndermedi. Yapılan sistem değişikliği ile Çöğürlük Mahallesinde 8, Taşoluk Mahallesinde ise ikamet eden bir çocuk daha önce eğitim görmüş olduğu Hüseyin Özkan İlkokulu yerine Altınova İlkokulunda eğitimlerine devam etme kararı alındı. Bu karar çocuk ve velilerini memnun etmedi. Çocuklar Altınova İlkokulu'na gitmemek geçen yıl eğitim görmüş oldukları Hüseyin Özkan İlkokulu'na gitmek istediklerini velilerine aktarması üzere veliler harekete geçti. Çocuklarını okulun ilk günü okula göndermeyen veliler, bu değişikliğin iptal edilerek çocuklarının eski okullarına gitmeleri için Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe sundu.

 

"GÖNDERMEMEKTE KARARLIYIZ"

Çine'nin Çöğürlük Mahallesi'nde yaşayan Yavuz Özkan, "Benim iki çocuğum da Hüseyin Özkan İlkokulu'nda eğitim görüyordu. 2 kilometrelik fark nedeniyle yeni gerçekleştirilen ulaşımdaki sistem değişikliği ile çocuklarımızı Altınova İlkokulu'na kayıt etmişler. Bizim çocuklarımız öğretmenleri ve arkadaşlarından ayrılmak yeni okullarında eğitim görmek istemiyor. 2 kilometrelik fark yüzünden biz çocuklarımızın eğitimlerinin olumsuz etkilenmesini istemiyoruz. Onlar huzursuz olunca bizlerde huzursuz oluyoruz. Küçük yaşta bir çocuğun bu değişiklik ile yaşayacağı travmanın hayatı boyunca olumsuz yönde etki edeceğini düşünerek acilen bu değişiklikten vazgeçilmesini istiyoruz. İnşallah yetkililer bizim sesimize kulak verir ve çocuklarımız okullarından, öğretmenleri ve arkadaşlarından ayrılmaz eğitimlerine devam eder. Yoksa biz çocuklarımızı okula göndermemekte kararlıyız" şeklinde konuştu.

 

"DEVLET BÜYÜKLERİNDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Çine Çöğürlük Mahalle Muhtarı Hayrettin Eriş ise, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini velilerin sesine kulak vereceği inancını taşıdığını ifade ederek, "Burada eski okulundan ayrılmak istemeyen masum çocuklarımızın isteği bizim için her şeyden öte. Bu çocuklar okumak istiyor ama alışageldikleri öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte. Küçük yaşta bu çocukların eğitim heveslerini bu değişiklik ile yok edebiliriz. Buna karşıyız. Milli Eğitim Bakanlığı ve devlet büyüklerimizden bu konuda yardım bekliyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler