29 Mart 2024, Cuma

Aydın LGS’ye hazır

4 Haziran 2021, Cuma 18:34

     


Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav Pazar günü yapılacak. 2021 yılı LGS sınavı, Aydın’da, 17 ilçenin tamamında, 235 okulda, 987 salonda13 bin 564 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirileceği ifade edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, öğrencilerin sağlığı için, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, sınav sırasında pek çok tedbir devrede olacağını ifade etti.

Aydın İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un bizzat takip ettiği süreçte, il ve ilçelerdeki tüm yöneticiler okullarda incelemelerde bulundu. Sınavın yapılacağı 235 okulun tamamı ziyaret edilerek, bahçe ve binalara giriş için alınan düzen, koridor ve salonlarda alınan tedbirler, temizlik ve dezenfekte çalışmaları bizzat yerinde incelendiği belirtildi.

“HAZIRLIKLARI VE TEDBİRLERİ SAHADA İNCELEDİK”

Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş; tüm hazırlıkların Millî Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda yapıldığını dile getirerek, “Sınavda, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında geçen yıl uygulanan kurallar geçerli olacak. Okulların temizlik-dezenfekte malzemeleri ile maskeler devletimiz tarafından temin edilerek okullarımıza teslim edildi. Bizzat sınavın yapılacağı tüm okulları, bahçeleri ve salonları en ince ayrıntısına kadar temizledik, velilerin ve öğrencilerin içlerinin rahat olmasını ve öğrencilerin sadece sınav başarısına odaklanmasını istiyoruz. Yaşanması muhtemel olumsuzlukları sıfırlayabilmek için yönetici arkadaşlar ile sürekli toplantılar yaptık, hazırlıkları ve tedbirleri sahada inceledik” diye konuştu.

Velilerden, gelişmeleri ve açıklamaları Millî Eğitim Bakanlığı ile Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sayfaları ve sosyal medya hesaplarından takip etmelerini rica eden Okumuş, yeni bir eğitim hayatının başlangıcı olan LGS’ye girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler