25 Nisan 2024, Perşembe

“Çine Madranspor ancak küllerinden doğar”

29 Haziran 2016, Çarşamba 09:01

     


Evcilerspor Kulübü Başkanı Veli Kılışçı, üyesi olmadığı, fakat Çineli olarak sahiplendiğini ifade ettiği Çine Madranspor’un kongresine sayılı günler kala, “Çine Madranspor ancak küllerinden doğar” dedi.

 

Spor Toto 3.Lig’den BAL Ligine düşen Çine Madranspor’un özüne dönmesi gerektiğini belirten Kılışçı, dışarıdan gelen idareci ya da oyuncuların Çine’nin parasını sömürdüğünü ve geride sadece sıkıntı ve borçtan başka bir şey bırakmadıklarını söyledi.

 

Çine Madranspor’un üyesi olmadığını, hatta bu sezon Evcilerspor’u ligden çektiği için Çine Madranspor hakkında yaptığı açıklamasından sonra kendisine yöneltilebilecek bütün tepkileri kabul ettiğini belirten Veli Kılışçı, şöyle konuştu:

“Ben bir Çineli olarak Çine Madranspor taraftarıyım. Her Çineli, Çine Madransporludur. Bu açıklamayı yapmayı kendime bir vazife olarak gördüm. Çünkü benim gibi düşünen, ancak konuşamayan birçok insan tanıyorum. Her sene Çine’nin parasının yabancı futbolculara kaptırılmasına karşıyım. Şimdi BAL Liginde ne olacak. Yıllarca BAL Liginde kalsa Çine Madranspor ne kazanacak. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan BAL Liginde kulüplere para aktarılmıyor. Aksine katılmanız için 250 bin lira para isteniyor. Çine Madranspor’un küllerinden doğma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Çine Madranspor ancak küllerinden doğar. Alt yapıya yönelmeli. BAL Liginde boş yere yabancı oyunculara harcanacak olan para ile alt yapıya hizmet verilmeli ve yatırım yapılmalı. Ardından 6-7 yıl sonra Çineli çocuklarla 3. Lig düşünülmeli. Yeni bir jenerasyona gidilerek Çineli çocuklarla 1926 ruhu yeniden canlandırılmalı.”

 

Kılışçı, ayrıca Çine Madranspor’un belirli bir gurup tarafından idare edilmesine karşı olduğunu, Çine Belediye Başkanı’nın ise sadece Çine Madranspor’a destek olması gerektiğini, kulüp başkanının Çine Belediye Başkanı’nın ağzından çıkan isim olmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca 15 yıldır Evcilerspor Kulübü’nün başkanlığını yürüttüğünü bildiren Kılışçı, bir günden bir güne Çine Madranspor tarafından düzenlenen davetlere çağırılmadığını, bu kopukluk ile Çine Madranspor’un bir yere varamayacağını ifade etti. Veli Kılışçı, Çine Madranspor’un başarısı, Çineli çocukların geleceği için o, bu, şu ayrımcılığı yapılmadan tek yumruk olunması gerektiğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler