29 Mart 2024, Cuma

Haydi çocuklar yaz kurslarına

27 Temmuz 2016, Çarşamba 09:18

     


Çine Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan masa tenisi, futbol, bağlama, satranç, hasta kabul işlemleri, bilgisayarlı muhasebe, futbol, hentbol kızlar ve erkekler grubu alanlarında devam ederken isteyen öğrencilere ücretsiz olarak Türkçe ve matematik dersleri de veriliyor.

Yüzme kursuna gösterilen yoğun ilgi nedeniyle 6 grup oluşturduklarını söyleyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Pınar Ekebaşçelik, "Kurs için büyük havuzun uygun olmadığına karar verildi. Belediye sosyal tesislerinde küçük bir havuz daha yapılıyor. Onun bitmesini bekliyoruz" dedi.

 

"STAT TADİLATTA BİRKAÇ KURS AÇILAMIYOR"

 

Basketbol, tenis ve voleybola da oldukça talep olduğunu, ancak spor salonu tadilatta olduğu için şu anda bu kursları gerçekleştirebilecek yerlerinin olmadığını vurgulayan Ekebaşçelik, "Toplamda 200 kursiyerimiz var. Yaz kurslarında yaş ortalaması 7 ile 15 arasındadır. Bu sene satranca ve yüzmeye çok fazla talep oldu. Satranç kursuna başladık, yüzme kursuna da havuz bitince başlayacağız. Ağustos itibari ile de gençlere yönelik gitar kursumuz başlayacak. Yer sıkıntısından dolayı futbol, hentbol gibi aktiviteli kursları, havanın sıcak olmasından dolayı akşam saatlerinde yapıyoruz" dedi.

Genel olarak yaz kursuna katılımdan memnun olduklarını ancak ücretsiz verilen kurslardan daha fazla öğrencinin faydalanmasını istediklerini söyleyen Ekebaşçelik sözlerine şöyle devam etti:

"Yaz kurslarımızın yanında yetişkin kurslarımız da devam ediyor. Talebe göre bütün branşlarda kurs açabiliriz. Halkın daha fazla talep göstermesini istiyoruz. Çünkü iş anlamında çok güzel kurslarımız açılıyor. Bunlardan bütün vatandaşların, çocukların yararlanmasını istiyoruz." (Yağmur Çağla Efe)







 
Son Eklenen Haberler