19 Nisan 2024, Cuma

Çine'deki turnuvalara katılma şartları açıklandı

27 Mart 2015, Cuma 08:31

     


Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Kaymakamlık futsal ve voleybol turnuvalarına katılma şartları açıklandı.

 

Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Başkanı Ali Dinçer, turnuvaya katılmak isteyen kurumların, takım listelerini en geç 30 Mart’a kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerektiğini aktardı. Dinçer, 1 Nisan Çarşamba günü saat 15.00'de Teknik Komite ve takım kaptanlarının katılımıyla Çine Yüksel Yalova Stadı Kapalı Spor Salonu'nda fikstür çekimi yapılacağını açıkladı.

 

FUTSAL TURNUVASINA KATILIM ŞARTLARI

Futsal turnuvasına katılım şartları şöyle belirtildi:

‘’Takım kadrosu en fazla 10 oyuncudan oluşur. Takımlar sahada 4 oyuncu 1 kaleci olmak üzere 5 kişiden oluşur. Müsabakalar 15'er dakika olmak üzere iki periyottan oluşur. Turnuvaya katılım payı her takım için 250 liradır. Turnuvada lisanlı futbolcu oynayamaz. Takım listesinde 25 yaş ve altı 3 oyuncu bulundurulabilir. Fakat müsabaka anında 1 oyuncu sahada olabilir. Müsabakada kullanılacak olan ayakkabılar krampon dışında spor ayakkabı olacak ve bu ayakkabılar salonda giyilecek, dışarıdan giyilerek gelinmeyecek. Turnuvaya katılım kayıt formları fotoğraflı ve sağlık raporu bölümü doktor onaylı olacaktır. Takım listeleri, kurum müdürü ya da amiri onaylı olacaktır. Turnuva katılım sayısına göre, eleme müsabakaları mı tek devrelik lig usulüne göre mi karar verilecektir. Şiddetli itiraz ve şahsı veya takım halinde sportmenliğe aykırı davranış sergileyen sporcular turnuvadan men edilecektir. Takımlar müsabaka saatinden en geç 15 dakika önce sahada hazır bulunup, isim listesini teslim etmek zorundadırlar. Müsabakalarda TFF'nin futsal statüsü uygulanacaktır.’’

 

VOLEYBOL TURNUVASINA KATILIM ŞARTLARI

Voleybol turnuvası katılım şartları ise şöyle açıklandı:

‘’Turnuvaya katılacak olan takımların kadrosunda en fazla 12 oyuncu bulundurabilir. Turnuvaya katılan takımların oyuncuları, o kurumun çalışanı olmak zorundadır. Takım listesinde 20 yaş altında oyuncu bulundurulamaz. Müsabakalar 3 set üzerinden oynanır. 2 seti alan müsabakayı kazanır. 1 set en az 2 sayı farkla 5 sayıya ulaşan takım tarafından kazanılır. Setlerde 1-1'lik eşitlik halinde, son set 15 sayı üzerinden oynanır. Takımların her sette bir mola isteme hakları vardır. Setler arası 2 dakika ara verilir. Maçı 2-0 kazanan takıma 2 puan verilirken, kaybedene puan verilmez ancak 2-1 biterse kazanan takıma 2 kaybeden takıma 1 puan verilir. Pozisyon gereği arka alanda olan (savunma alanı oyuncusu) ön alana (hücum alanına) girerek hücum smaçı yapamaz. Zamanında sahadaki yerini almayan takımlar için setleri 25-0, maçı da 2-0'lık skor ile kaybeder kuralı geçerlidir. Müsabakanın sonunda eşitlik durumunda takımların aldıkları set ve setlerdeki sayılar dikkate alınarak puantaj belirlenecektir. Turnuvaya katılım ücreti her takım için 250 liradır. Bu turnuva şartlarından herhangi birisinde anlaşmazlık olması halinde TVF kuralları geçerli olacaktır.’’ (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler