20 Nisan 2024, Cumartesi

Tenise ilgi her yıl artıyor

25 Ağustos 2014, Pazartesi 14:19

     


Çine'de 3 senedir Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün 'Okullar Hayat Olsun' projesi dahilinde, Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu yaz etkinlikleri kapsamında yer alan tenis kursunun her yıl kursiyer sayısı artış gösteriyor.

 

Geçen yılki kursta 35 kursiyeri bulunan tenis kursunun bu yılki kursiyer sayısı 54'e yükseldi. Her geçen gün ilçede özellikle kızların tenise olan ilgilerinin gittikçe arttığını belirten Kurs Öğretmeni Ersin Merdin, "Özellikle kızlarımız tenisi çok seviyor. 3 senedir yaz aylarında vermiş olduğumuz bu kursta, açıldığı seneden bu yana her sene katılan öğrencilerimiz var. Tenis, ilçede yeni yeni ismini duyuran bir spor dalı. Severek yaptığım bu spor dalına bu kadar yoğun ilgi olması beni mutlu ediyor. Erkekleri de kursumuza bekliyoruz. Tenis spor dalları içerisinde çok eğlenceli olmasıyla ön plana çıkan bir spor dalı. Bu spor dalını ilçemizde kökleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

 

“DERSLERDE BAŞARI SAĞLIYOR”

Tenis sporunun fizik gelişimine katkısının yanı sıra, kişiye herkesin bilmediği bir yarar sağladığını açıklayan Merdin, “Düzenli olarak yapıldığında insanın çabuk düşünebilme ve karar verme yeteneğini geliştirir. Bu nedenle çocukların derslerine katkısı çok büyük olur. Öğrencinin başarısı artar. Sağlık açısından bakıldığında fiziksel gelişimin pozitif yönünde katkı sağlar" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler