20 Nisan 2024, Cumartesi

Burası futbol sahası!

24 Ekim 2016, Pazartesi 09:51

     


Çine'nin Karakollar Mahallesi'nde bulunan ve ilçenin ikinci büyük takımı Uyanspor için hazırlanan stadın son günlerde stat denecek hali kalmadı.

 

Büyükşehir Yasası'ndan önce Aydın İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan ve bugüne kadar onarım çalışmaları ile birlikte yaklaşık 500 bin TL harcama yapıldığı öğrenilen sahanın çimleri geçtiğimiz aylarda yakılmış, içinde inekler otlatılmış ve rüzgârın etkisiyle yedek kulübeleri parçalanmıştı. Stada verilen zararların önüne geçilmesi için AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz harekete geçmiş ve tavsiyeleri üzerine statta bakım çalışmaları yapılmıştı. Gençlik Spor Aydın İl Müdürlüğü tarafından stadın çevresi telle çevrilmiş ve koruma altına alınmıştı. Yakılan zemin üzerinde de onarım yapılmıştı. Bunlara rağmen stadın çimleri arasından bitki ve dikenler çıkmış, stat adeta diken tarlasına dönmüştü.

 

STADA NE OLACAĞI MERAK KONUSU

Çine’nin Çine Madranspor’un ardından ikinci büyük takımı olan Uyanspor’un; su, soyunma salonu gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve bu nedenle kullanamadığı stadın zemininin bir kısmı geçtiğimiz günlerde söküldü. Sökülen suni çimlerin Bahçearası Mahallesi'ndeki halı sahaya monte edileceği bilgisine ulaşıldı. Çine Belediyesi’ne ait olan, Uyanspor Spor Tesisi olarak hazırlanan ve ileriki dönemlerde soyunma odası, tribün gibi ihtiyaçları giderilerek futbol müsabakalarına ev sahipliği etmesi beklenen stadın geleceği merak konusu oldu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler