20 Nisan 2024, Cumartesi

Rüzgarın kızı sahipsiz kalmadı

23 Eylül 2016, Cuma 10:44

     


Aydın’ın atletizme kazandırdığı, geçmişi başarılarla dolu, işitme engelli milli atlet Aysun Akay, sahipsiz kalmadı. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü'nü kazanmasına rağmen maddi imkansızlık nedeniyle üniversiteye gidemeyen Akay'ın ihtiyaçlarını, devlet bursunun verileceği şubat ayına kadar Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer karşılayacak..

 

Çine'nin Doğanyurt Mahallesi'nden Celal ve Keziban Akay çiftinin 1994 doğumlu kızı, işitme engelli Aysun Akay, atletizmdeki başarılarıyla Aydın'ın gururu oldu. Yüzme ile başladığı spor yaşantısına atletizm ile devam eden ve 2012 yılında Polonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre, 200 metre ve 400 metrelik koşularda Avrupa şampiyonu olan Aysun Akay, bir süre ara verdiği spor yaşantısına Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ısrarları sonucu geri döndü ve bu yıl Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 100 metreyi 13.15 saniyede, 200 metreyi ise 28 saniyede koşarak iki altın madalya kazandı.

 

BAŞKAN DİNÇER SAHİP ÇIKTI

Sporculuk kariyerine 15'i altın 25 madalya sığdıran Aysun, bu yıl Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü'nü kazandı. Hayalini kurduğu üniversiteyi kazanmanın mutluluğunu yaşayan Aysun, maddi imkansızlıklardan ötürü çok yaklaştığı hayalinden vazgeçmek üzereyken imdadına Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer yetişti. Aysun Akay'a şubat ayında devlet bursu verileceğini açıklayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, şubat ayına kadar Akay'ın üniversite ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi. Başkan Dinçer, Aysun Akay'a ayrıca bir dizüstü bilgisayar hediye etti.

 

"NE KADAR İFTİHAR ETSEK AZ"

Aysun Akay'ı spor yaşantısındaki başarılarından ötürü teşekkürlerini ileten ve tüm Aydın'ın kendisi ile gurur duyduğunu ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Aysun kızımız Çine'mizin yetiştirdiği örnek insanlardan bir tanesidir. Onunla ne kadar iftihar etsek azdır. Böyle güzel bir sporcu yetiştirdikleri için ailesine minnettarız. Kızımız çok istediği üniversiteyi kazanmış ama maddi imkansızlıklardan ötürü bu hayalinden vazgeçme noktasına gelmiş. Daha önceki ziyaretinde kızımızın hikayesini dinledik, 'Neler yapabiliriz' diye düşündük. Başarılı sporculara çıkartabildiğimiz bir yardım fonumuz var, bu fondan yararlanarak kızımızın şubat ayına kadar olan bütün üniversite ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ, 'HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN' ÇAĞRISINDA BULUNDU

İşaret diliyle kendisini ifade eden Aysun Akay, hayalini gerçekleştirmek için kendisine yardım eli uzatan devlet yetkilileri ile Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e teşekkürlerini iletirken, engelli olmanın hayata küsmek anlamına gelmediğini, aksine hayata daha çok sarılmak olduğunu söyleyerek hayallerini gerçekleştirmek isteyen herkese hayatın kendilerine getirdiği zorluklarla yılmadan mücadele etmelerini ve hayallerine kavuşacakları o güne inanmalarını istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler