28 Mart 2024, Perşembe

Çine'de yetenekli çocuklara özel eğitim

23 Temmuz 2018, Pazartesi 11:05

     


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Çine'de yetenekli olduğu gözlenen 35 öğrenci çalışmalarını sürdürüyor.

 

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, Çine'de de yapıldı. Sadece 3. sınıf öğrencilerinin katılabildiği projeye Çine'de eğitim gören 400 3. sınıf öğrencisinden 317'si katılırken bunlardan 35'inin yetenekli olduğu tespit edildi. Türkiye’de Asrın Projesi olarak adlandırılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Aydın’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilerek Türk sporuna yetenekli sporcular kazandırmak ve sağlıklı bir nesil yetiştirilmek adına başlatılan projenin Çine ayağı Çine Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

 

Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Mehmet Kırmacı'nın koçluğunda çalışmalarına devam eden 35 öğrenci içerisinden bazıları belirlenen standartlara göre yeteneklerine yatkın ve başarılı oldukları spor dallarına yönlendirilecek. Proje ile A Milli Takımlarına başarılı sporcular yetiştirmek ve güçlü bir milli takım yaratmak amaçlanıyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler