29 Mart 2024, Cuma

Kelebek gibi uçacak, arı gibi 'SOKA'cak

19 Ağustos 2016, Cuma 09:26

     


Gana'dan Türkiye'ye futbol oynamak için gelen Jonas Soka, Çine Madranspor'da herkesi kendisine hayran bırakıyor. Teknik Direktör Sunay Güneş'in oluru ile takıma dahil edilen ve Soka, bu yıl Çine Madranspor ile şampiyonluk yaşamak istiyor. Çine Madranspor'un siyah incisi Soka, 'rakip kalecilerin korkulu rüyası olacağım' diyor.

 

Gana Süper Lig takımlarından Asante Kotoko'da oynayan ve başarısı ile beğeni toplayan Ganalı 20 yaşındaki forvet Junas Soka Çine Madranspor, idmanlarda gösterdiği başarılı oyunu ile Teknik Direktör Sunay Güneş'in gözüne girmeyi başardı. Prensipte anlaşmaya varan Soka ile Çine Madranspor, resmi sözleşme imzaladı. Soka, idmanlarda gösterdiği performansı ile kendisini izleyen Çinelileri de etkiledi. Çabuk oyun anlayışı, çevik ve atik hareketleri ile topa olan hakimiyeti ile göz dolduran Soka, gol yollarındaki başarılı oyunu ile Teknik Direktör Sunay Güneş'in hücum hattını oluşturacağı isimler arasında öne çıkan en önemli isim olarak görülüyor.

 

SOKA, HER ŞEYİ PARA OLARAK GÖRMÜYOR

Çine Madranspor'a bonservis bedeli olmadan transfer olan Junas Soka, Çine Madranspor'da şampiyonluk yaşamak istediğini, Çine'yi ve Çine halkını çok sevdiğini söyledi. 'Başkan' diye hitap ettiği Çine Madranspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Erçin'in Çine'de kendisine 'babalık' yaptığını ifade eden Soka, takım arkadaşları ile çok çabuk kaynaştıklarını ve mutlu bir aile olduklarını belirtti. Yaşı itibari ile henüz futbol yaşantısının başlarında olan Soka, Çine Madranspor'a para için gelmediğini bildirdi, "Çine Madranspor'un 90 yıllık bir kulüp olduğunu ve Ege'de adından söz ettiren bir kulüp olduğundan bahsettiler. Daha çok paralara farklı kulüplere gidebilirdim. Ancak Çine Madransporlu yöneticiler bana ne vaat ettilerse onu verecekleri konusunda inandırdılar. Onların bu dürüst tavırları beni çok etkiledi. Birçok kulüp arasından bir seçim yapmam gerekiyordu ben de Çine Madranspor'u seçtim' dedi.

 

"ÇİNELİLER BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN"

'Çineliler bizi yalnız bırakmasın' diyen Ganalı Junas Soka, Çinelilerden tribünleri doldurmalarını istedi. Çine Madranspor'un bu şehrin gururu, şerefi olduğunu, takımın Çinelileri temsil ettiğini ve sahadaki ruhun tribünlere de yayılması gerektiğini ifade eden Soka, taraftarlar yok ise kazandıkları hiçbir maçın tadı tuzu olmayacağını, yaşanacak üzüntü ya da sevinçlerin hep birlikte paylaşılması halinde gerçek bir aile olabileceklerini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler