23 Nisan 2024, Salı

"Çine Madranspor olarak bir aile olduk"

11 Aralık 2019, Çarşamba 09:35

     


Aydın Amatör Süper Lig 2. Grup takımlarından Çine Madranspor'un Kulüp Başkanı Tuncay Erçin ve Teknik Direktörü Sunay Güneş, tvDEN'de yayınlanan Spor Gündemi programında gazeteci Duygu Dilek, gazeteci Sercan Örün ve eski futbol hakemi Ömer Altuntaş'ın sorularını yanıtladı. Teknik Direktör Güneş, "Biz bir aile olduk" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Madranspor Kulübü Başkanı Tuncay Erçin, "Çine Madranspor'u kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Çine Madranspor'un sezon başında şampiyonluk diye bir hedefi yoktu. Çünkü hiç bir geliri yok. Lig başlarken, Yıldızspor'dan 2 önemli ismi kadromuza kattık. Hocamızla bu transferleri tamamladık. Samet Albayrak ve Barış Çetin önemli isimler, bizleri kırmadılar ve transfer oldular. Bizim çok futbolcumuz yok. 14 futbolcuyla karşılaşmaya çıkıyoruz. Bunların 4-5 tanesi kendi çocuğumuz. Başarı gelince de millet şaşırdı. Biz şampiyonluk için kadro kurmadık ama hedefimizin arkasındayız. Çine halkı sporu çok seviyor. En büyük destekçilerimizden bir tanesi Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, emeği çoktur. Halk da destek vermeye başladı. Futbolculara borcumuz yok. Kazandıkları maçların primlerini ödüyoruz. Bu haftada iyi bir prim açıkladık. Paramız yoktu ama açıkladık. Sözümüzün arkasındayız bu parayı teslim edeceğiz" dedi.

Çine Madranspor Teknik Direktörü Sunay Güneş de, "Her iki taraf da büyük fedakarlıklar yaptı. Burada önemli olan samimiyet. Biz birbirimize çok inanıyoruz. Daha önce de bu kulüpte çalıştım. Tuncay başkan ve Erdal Paldrak ile oturduk konuştuk. Başarılı olabileceğimize inandık. İlk etapta komik bir bütçeyle yola çıktık. Yıldızspor'dan aldığımız futbolcularla çıta biraz yükseldi. Bunun üzerine gençleri serpiştirdik. Bildiğimiz oyuncuları da aldık. Gerçekten enteresan bir ligdeyiz. Bizim açımızdan şöyle bir durum var. Aydınspor ile ilk haftada oynadığımız maçta 2 sakatlık yaşadık. Bir anda takım 13 kişi kaldı. Biz aslında 11 kişi oynuyoruz. Bu çocuklar tarih yazıyor. İnanın bana 3. Lig'e çıktığı dönemdeki gibi tarih yazıyor. Bizim ilk devreyi 16 puanla tamamlamak istiyoruz. Bizim arkamızda olan destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Destekçilerimizde ikinci devrenin çok daha iyi olacağına inanıyorum" dedi.

 

"İKİNCİ DEVRE BAMBAŞKA OLACAK"

"Hedefimiz Play-Off" diyen Güneş, "Biz devre arasında Play-Off'a kalmak için takviyeler yapacağız. Karakterli bir futbolcu kadrosuna sahibiz. Hepsi de özverili oynuyor. Ben hepsine de teşekkür ediyorum. Çok güzel bir aile olduk. Biz güzel bir aile olduk. Takımdaşlık ruhunu yakaladığınız an başarı da geliyor. Çok büyük bütçelerle kurulmuş takımlara bakıyorsunuz başarı yok. Ama çok cüzi rakamlara kurulmuş bir takım başarı yakalıyor. Çine de bu sene bunu yaşıyor. Futbola aç kadro oluşturduk" dedi.

 

"BİZDE EGO YOK"

Kulüpte gerçekten aile olduklarını belirten Güneş, "Tolga Paldrak bu kulübün antrenörü mü, muhasebecisi mi, kulüp müdürü mü? Her şey onda. Ben Teknik Direktörüm, mutfağa giriyorum. Ben mangal yapıyorum, malzeme taşıyorum. Bizde ego yok. Kaleci antrenörümüz mutfakta yemek yapıyor. Ben çok net söylüyorum, 'Bu takım şampiyon olacak.' Biz Bölgesel Amatör Lig'e çıkacağız." dedi.

 

"PRİM SÖZÜNÜ VERİRKEN PARAMIZ YOKTU"

İsabeyli Şırlanspor maçı öncesinde galibiyet primi açıkladıklarını söyleyen Başkan Erçin, "Erdal Paldrak ile göz göze geldik. Nasıl vereceğimizi konuştuk. Paramız da yoktu. Önce 300 TL verdiğimiz primi bu maç için 800 TL yaptık. Erdal bana baktı, 'Nasıl vereceğiz' dedi. Ben de 'Vereceğiz' dedim. 300'ü verdiysek, 800'ü vereceğiz dedim. Biz o parayı bulup getireceğiz dedim. Biz golü attık, sevindik. Ama sevinirken de hafta sonunu düşünüyorum. Galibiyet primini hak etti futbolcularımız çünkü" dedi.

 

"100 BİN TL HARCADIK"

Kulüp Başkanı Tuncay Erçin, "Biz bu sezon 100 bin TL şu ana kadar harcadık. Biz kadroyu dar tuttuk ama önemli isimleri aldık. Kırmızı kart görmemeye gayret gösteriyoruz. Devre arasında da Çine halkının arkamızda olduğunu görünce rahatız. 50 TL, 250 TL fark etmiyor ama bir şekilde yardımda bulunuyorlar. Sıkıntıları aşmaya başladık. Belediye Başkanımız yardımcı oluyor" dedi.

 

"GRUPLAR BİRAZ DENGESİZ GİBİ"

Aydın'da Amatör Süper Lig'de ilk defa bu sezon uygulanan 2 ayrı grubu değerlendiren Güneş, "Gruplar biraz dengesiz gibi oldu. 2. Grup Şampiyonlar Ligi gibi bir grup olurken, diğer grup o kadar değil. 5 tane Efeler takımı aynı grupta. Bu takımlardan 2 tanesini diğer gruba verilebilirdi. Efeler için Kuşadası deplasmanına gidilebilirdi. 1. Grup ve 2. Grup'taki takımların kalite farkı var. 2. Grup çok sert bir lig. İsabeyli karşılaşmamız 3. Lig temposu seviyesinde geçti. 2. Grup'tan çıkan, Play-Off'tan da çıkar diye düşünüyorum" dedi.

 

"DERSİMİZİ İYİ ÇALIŞTIK"

Son alınan İsabeyli galibiyetini değerlendiren Güneş, "Ben İsabeyli Şırlanspor'u kendim de takip ettim. Artılarını ve eksilerini çalıştık. İyi tespit ettik. Mesela Aydın Büyükşehir Belediyespor maçından önce duran top dışında gol atamazlar dedim. Onlar bizde 2 kez duran toptan gol attı. Ama önlemlerini alamadık. İsabeyli maçında istediğimizi yaptık. İsabeyli çok iyi bir takım. Tecrübeli oyuncuları da var. Rakibin nereden nasıl geleceğini çalıştık. Maç gitti geldi ama son dakikada attığımız golle maçı kazandık. Biz futbolun doğrusunu oynadık. Bizim için yılmadan, yıkılmadan ve asla mücadeleden vazgeçmeden oynamak önemli. Bizim takım bütün olduğu zaman, başarılı oluyoruz. Son maçımız da kazanmak istiyoruz. Biz ciddiyeti elden bırakmayacağız. İlk devreyi 16 puanla kapatıp, ikinci devreye önemli takviyeler yapacağız" dedi.

 

"BAŞARI OLUNCA OYUNCU DA GELMEK İSTİYOR"

"Çine Madranspor'un iyi gittiğini gören bazı futbolcular gelmek istediklerini belirttiler" diyen Güneş, "Şu ana kadar 4-5 futbolcuyla net görüşme yaptık. Enteresan futbolcular bize ulaşıyor. Samimi söylüyorum Bölgesel Amatör Lig'de kafaya oynayan takımlardan bize ulaşan var, orada oynayamıyor, bize gelmek istiyor" dedi.

 

"OTOBÜSÜMÜZ VAR AMA KULLANAMIYORUZ"

Çine Madranspor'a ait kulüp otobüsünün üstünde haciz olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Erçin, "Otobüsü kullanamıyoruz. Eski borçlara ait gelen avukatlara söylüyoruz otobüsü alın diye. Kimse de gelip almıyor. Otobüs duruyor öyle. Ben istiyorum ki otobüs bir an önce satılsın. SGK'ya ait 138 bin TL civarında, maliyeye 30 bin TL civarı borcumuz var. 3. Lig'e çıktığımız dönemlerde bizim kendi çocuğumuz bizi icraya verdi. Çine'nin çocuğu bizi icraya verdi" dedi.

 

"BAŞARILI OLUNCA AKBABALAR GELİYOR"

Çine Madranspor profesyonel lige çıktığında güzel bir takımı olduğunu söyleyen Erçin, "Kulüp BAL'dan 3. Lig'e çıktı. Çok güzel bir kadro vardı. Kadroya takviye yapalım dedim ama dinlemediler. Tabi başarı olunca kulübe akbabalar geliyor. Kadroyu sıfırladılar. Kulübün üstüne akbabalar bir çöktü. Ev alamayan adamlar ev almış. Para isteyen kişiler Çine ovasından yer almış. Oyuncak araba alamayanlar lüks araba almış. Çine Madranspor'un parasını akbabalar paramparça etti. Para bitti, herkes kaçtı" dedi.

 

"DİLENİR GİBİ PARA TOPLUYORLAR"

Çine Madranspor Kulübü yöneticilerinin dilenir gibi para toplandığını söyleyen Güneş, "Tuncay başkan, Erdal ağabey gibi yöneticilerimiz resmen dilenir gibi para topluyor. Belediye başkanımız kulübe yardım edin diyor. Bu paraya ihanet edilir mi? Benim daha önce yaşadığım şu olayı belirteyim. Geçtiğimiz sezon başında Ege'den bir kulüp bir futbolcu için benim fikrimi sordu. Oyuncu için 90 bin TL istemişler, ben 50 bin TL'ye getiririm dedim. Oyuncuyu 80 bin TL'ye almışlar ama o kulüp küme düştü. 50 bin TL'ye gelen topçuyu, 80 bin TL'ye alırsan nerede bu 30 bin TL diye sorarlar. Kulübün içine menajerleri sokmayacaksın. İnsanlar çoluğun, çocuğun rızkını bu kulübe veriyor. Bu paralara ihanet etmesinler. Çine Madranspor yöneticileri bu konuda çok tutumlu" dedi.

 

"DEVRE ARASINA KADAR ANLAŞIYORUZ"

Hıyanet eden futbolcuya kulüpte yer olmadığını söyleyen Erçin, "Ben devre arasına kadar futbolcu ile anlaşıyoruz. Devre arasına kadar vereceğimiz paranın yarısını veriyoruz. Devre arasında da gitmek isterse de paranın yarısını verip, güle güle diyorum. Bana da hıyanet etmişse, verdiğim parayı almadan imza vermem. Ben 5 bin TL vermişimdir, 20 bin TL de getirse ben o imzayı vermem. Hıyanet eden adamın bizle işi yok" dedi.

 

"BİZİM BİR HEDEFİMİZ VAR"

Çine Madranspor'un bir hedefi olduğunu söyleyen Güneş, "Biz maç kazandıkça, kazandığımız puanlar bizi bir yere getiriyor. Bizi hedefe götürecek fakat en önemlisi karakterli olan futbolcuları devre arasında kadromuza katacağız. Biz yolumuza böyle devam edeceğiz. Kadromuza kesinlikle takviye yapacağız. Çünkü yedek kulübemizde sadece 2-3 futbolcu var. Devre arasında rakipler de takviye yapacaktır" dedi. (SPOR SERVİSİ)







 
Son Eklenen Haberler