20 Nisan 2024, Cumartesi

Madalyasını aldı, Başkan Dinçer'e koştu

10 Nisan 2018, Salı 10:48

     


Aydın’ın atletizme kazandırdığı geçmişi başarılarla dolu işitme engelli milli atlet Aysun Akay, hayalini gerçekleştirmesinde kendisine maddi manevi destek olan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i unutmadı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine'nin Doğanyurt Mahallesi'nden Celal ve Keziban Akay çiftinin 1994 doğumlu kızı, işitme engelli Aysun Akay, atletizmdeki başarılarıyla Aydın'ın gururu oldu. Yüzme ile başladığı spor yaşantısına atletizm ile devam eden ve 2012 yılında Polonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre, 200 metre ve 400 metrelik koşularda Avrupa şampiyonu olan Aysun Akay, bir süre ara verdiği spor yaşantısına Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ısrarları sonucu geri döndü. 2016 yılında Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 100 metreyi 13.15 saniyede, 200 metreyi ise 28 saniyede koşarak iki altın madalya kazanan rüzgarın kızı Aysun Akay, son olarak İşitme Engelliler Salon Atletizm Avrupa Şampiyonasında kadınlar 60 metrede altın madalyayı boynuna takarak hem Avrupa şampiyonu hemde Türkiye'nin gururu oldu.

 

BİR İLKE İMZA ATTI

Belarus’un Gomel kentinde Türk Bayrağı'nı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı okutan Aydınlı Avrupa Şampiyonu Aysun Akay bir ilke de imza atarak sprint dalında ilk defa Türkiye'ye altın madalya kazandıran işitme engelli sporcu unvanının da sahibi olurken, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i makamında ziyaret etti. 2016 yılında hayalini kurduğu üniversiteye gidebilmek için Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'den destek isteyen Akay, bu hayalinin gerçekleştirmesinde vermiş olduğu maddi manevi desteğinden dolayı Başkan Dinçer'e minnettar olduğunu ifade etti.

 

BAŞKAN, AYSUN'UN İSTEĞİ İÇİN ÇABA SARF EDECEK

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aysun Akay'ın başarısının göğüslerini kabarttığını ve mutlu olduklarını belirtirken, "Aysun kızımız Türk Milleti'nin Avrupa'daki gururu olmuştur. Duymaz ama kalbi vatan aşkı ile yanıp tutuşan bu gençlerimizi belediye olarak desteklemeye her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Aysun kızımız üniversite hayatını memleketi Aydın'daki Adnan Menderes Üniversitesi'nde devam etmek istiyor. Bu konuda da isteğinin yerine getirilmesi için çaba sarf edecek ve onu mutlu etmek için çalışacağız. Ben kendisine tüm Çineliler adına teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler