20 Nisan 2024, Cumartesi

Şampiyon Çine için koşacak

5 Eylül 2018, Çarşamba 17:50

     


Atletizm Avrupa Şampiyonu Çineli Aysun Akay, Çine Madranspor ile anlaşma imzaladı. Çine Madranspor'un lisanslı atletizm sporcusu Akay, Çine'nin dünyaya açılan kapısı olacak.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Doğanyurt Mahallesi'nden Celal ve Keziban Akay çiftinin 1994 doğumlu kızı, işitme engelli Aysun Akay, atletizmdeki başarılarıyla Aydın'ın gururu oldu. Yüzme ile başladığı spor yaşantısına atletizm ile devam eden ve 2012 yılında Polonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre, 200 metre ve 400 metrelik koşularda Avrupa şampiyonu olan Aysun Akay, bir süre ara verdiği spor yaşantısına Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ısrarları sonucu geri döndü ve 2016 yılında Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 100 metreyi 13.15 saniyede, 200 metreyi ise 28 saniyede koşarak iki altın madalya kazandı. Aysun son olarak Mart ayında Belarusta gerçekleştirilen 60 metre koşusunda da Avrupa şampiyonu oldu. Hedefinde dünya ve olimpiyat şampiyonluğu bulunan Çineli atlet Çine Belediyesi'nin katkıları ile memleketinin spor kulübü Çine Madranspor ile anlaşarak, lisanslı sporcusu oldu. Rüzgarın kızı Aysun Akay artık başarıları ile memleketinin adını Avrupa ve dünyada tanınmasına da yardımcı olarak başarılarına daha bir anlamlı hale getirecek.

 

ÇİNE'NİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI OLACAK

Aydın’ın atletizme kazandırdığı, geçmişi başarılarla dolu, işitme engelli milli atlet Aysun Akay, sahipsiz kalmadı. 2016 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü'nü kazanmasına rağmen maddi imkansızlık nedeniyle üniversiteye gidemeyen Akay'ın ihtiyaçlarını, devlet bursunun verileceği şubat ayına kadar karşılayan ve eğitimi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda devam etmesine yardımcı olan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine'nin atletizmdeki gururu Akay için şunları söyledi: Aysun kızımız atletizm dalında kendini kanıtlamış ve Çine'mizin gururu olmuş bir başarı öyküsü. Onun bu azmini canı gönülden destekliyor ve onunla gurur duyuyoruz. Kızımız gelerek bize Çine adına yarışmak istediğini söyledi. Memleketinin adını tüm dünyaya duyurmak isteyen kızımızın bu talebini olumlu karşıladık. Artık Aysun Akay, Çine Madranspor'un lisanslı sporcusu olarak Çine'mizin adını Avrupa ve tüm dünyada tanınmasını sağlayacak. Başarılı olacağından eminiz ve her daim ona elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler