25 Nisan 2024, Perşembe

Şahin Hoca'nın gurur yılı

3 Eylül 2016, Cumartesi 16:47

     


Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Erkan Şahin, bu yıl Çine'den 4 öğrencinin, kendisinin de mezun olduğu Manisa BESYO’yu, bir öğrencinin de Çanakkale BESYO'yu kazanmasını sağladı.

 

 

Gençlerin spor akademilerine olan ilgisinin her geçen yıl daha da arttığı Çine'de bu yıl 5 öğrenci daha spor akademisini kazandı. Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Erkan Şahin, bu yıl Çine'den 4 öğrencinin, kendisinin de mezun olduğu Türkiye'nin en önemli spor akademilerinden Manisa Celal Bayar Üniversitesi BESYO’yu kazandığını söyledi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Erkan Şahin'in tarafından yaklaşık 6 ay çalıştırılan Çineli 5 öğrenci, spor alanında yüksek öğrenim fırsatı yakaladı. Salih Can Buruk, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi BESYO'yu, Arif Erdoğdu, Gamze Çatalkaya, Mahide Baldan ve Hidayet Zengin ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi BESYO'yu kazandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi BESYO sınavlarına katılan, ancak yeterli puan alamayan 4 öğrencisinin daha olduğunu söyleyen Şahin, ''Bu öğrenciler, Çine'ye uzak olan spor akademilerini tercih etmedi. Mesafe endişesi yaşamasalar onlar da kazanırdı'' dedi. Spor akademilerine girmede YGS puanının çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, spor akademisi özel yetenek sınavında aynı puanı alan iki öğrencisinden birisinin YGS puanı düşük olduğu için okula giremediğini kaydetti.

 

ERKAN HOCA GURURLU

Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olan Mahide Baldan ve Gamze Çatalkaya'nın spor akademisini kazandıkları için ayrı bir mutluluk yaşadığını ifade eden Şahin, kızların geçmişlerinde spor ile çok ilgilenmediklerini, ancak azim ve çalışma ile bunu başarmalarının kendisini gururlandırdığını söyledi.

 

SPOR AKADEMİLERİNDE DAHA ÇOK ÇİNELİ GÖRMEK İSTİYOR

Çine'de her geçen yıl spor akademilerine olan ilginin artmasından çok memnun olduğunu belirten Erkan Şahin, önümüzdeki yılın BESYO hazırlıklarına kasım-aralık aylarında başlayacaklarını, Çine'den daha çok öğrencinin spor akademisini kazanması için çaba sarf edeceklerini söyledi. Şahin, Çine Spor Salonu'ndaki hazırlıklarda kendilerine destek olan Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer ile Ekrem Aytekin, Mehmet Çay ve Ersin Aydın Bey'e teşekkürlerini iletti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler