20 Nisan 2024, Cumartesi

"Aydın'da ilk 5 yıl hizmet beklemek mümkün değil"

30 Temmuz 2014, Çarşamba 15:22

     


CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın, CHP Çine İlçe Örgüt Binası'nda partilileriyle bayramlaştı. Bayramlaşmadan öte siyasetin konuşulduğu ve Aydın'ın Büyükşehir olmasının tartışıldığı ortamda CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, "Aydın'da ilk 5 yıl hizmet beklemek mümkün değil" dedi.

 

Parti binasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, çok sayıda partili katıldı. Üç milletvekilinin bulunduğu bayramlaşmada gündem yine siyasetti. Milletvekilleri ile partililer, Aydın'ın Büyükşehir olmasını eleştirdi.

 

"AYDIN 3'E BÖLÜNMELİ"

Aydın'ın Büyükşehir olmasındaki tek gayenin AK Parti yönetiminin Aydın'daki oylarını artırarak, belediyeyi ele geçirmek olduğunu belirten Baydar, "Aydın Büyükşehir olmaya müsait değildi. Mesela İstanbul gibi ilçeleri birbirine girmiş şehirler için Büyükşehir elbette iyi. Fakat Aydın kırsal bir bölge. Sıkıntılar büyük. Şimdi mahallesinden tut, tüm hizmet noktaları Büyükşehir Belediyesi himayesine girdi. Şu 5 yıl içerisinde Büyükşehir olarak tam anlamıyla hizmet verilmesi çok zor. Bu ancak ikinci 5 yıl içerisinde mümkün olacaktır. Eksiklikler görülecek ve ikinci 5 yılda giderilecektir. Büyükşehir'in kolay kolay düzene girmesi beklenmemeli, ve halkımız da bunu anlayışla karşılamalı. Şuan zor bir geçiş dönemindeyiz. Aydın'da ilk 5 yıl hizmet beklemek mümkün değil. Büyükşehir'de şunu yapabiliriz; Aydın 3'e bölünmeli. Efeler, İncirliova ve Köşk olarak. Bu merkez noktalardan diğer yerleşim alanlarına hizmet dağıtılmalı" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler