20 Nisan 2024, Cumartesi

Başkan Tosun: CHP’de tık yok

28 Kasım 2016, Pazartesi 09:33

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, CHP’nin Çine'de vaat ettiği birçok yatırımı gerçekleştirmediğini ve halka dağıtılan broşürlerde yapıldığı ifade edilen birçok çalışmanın yapılmadığını iddia ederek, “CHP’de tık yok” dedi.

 

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Daraltılmış Danışma Toplantısı, Çine İlçe Halk Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine’de ucuz siyaset yapmakla suçladığı Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştirdi. CHP’nin dağıttığı birçok broşürde yer alan çalışmaların gerçeği yansıtmadığını iddia eden Başkan Tosun, CHP’lilerin gündemi değiştirmek için çaba sarf ettiklerini belirtirek, “CHP ucuz siyaset yapıyor. Gündem, Aydın’da vicdanları sızlatan su zammı ve CHP’li Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın PKK terör örgütü ile ilişkisi olan ve tutuklanan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün eşini ziyaret etmesidir” dedi.

 

“BU BROŞÜR HEM İTİRAF NİTELİĞİNDE HEM DE UTANÇ TABLOSUDUR”

CHP’nin yerel seçimlerde halka vaat ettiği projelerin takipçisi olduklarını ifade eden Mehmet Tosun, “CHP Çine’de tüm yerleşim yerlerine kanalizasyon döşeneceğini vaat etmişti. Birkaç mahallede başladılar. Broşürler de Mutaflar Mahallesi'nde... Yeni başlayan çalışmayı bitti olarak yazmışlar. Akçaova ve Çöğürlük’te organize hayvancılık ve tarım alanları yapacaklardı ama tık yok. Çine Taksi Durağı Meydanı'ndaki eski binayı yıkarak modern bir meydan yapacaklardı, yine yok. Akçaova’ya modern mezbaha yapacaklardı hala kapalı. Ege Et, bir buçuk yıldır tadilatta, artık nasıl bir tadilatsa... Hayvan üreticilerimiz bu konuda çok mağdur. Akçaova Kavşağı ve Çine Devlet Hastanesi önüne alt geçit ve yine Çine Devlet Hastanesi önüne üst geçit vaat etmişlerdi, onlar da yok. Bir broşür dağıtmışlar, ‘İşimiz Aydın, gücümüz Aydın’diye. Bu broşür hem itiraf niteliğinde hem de utanç tablosudur. Çine’nin 72 mahallesi var ama broşürde 51 mahallede ASKİ’nin yaptığı çalışmalar yer alıyor. ASKİ, 32 ay oldu, 21 mahalleye dokunmamış. 51 mahallede yapıldığı yazılan işlerin hepsini sorduk, soruşturduk. 'İçme suyu hattı yaptık' diyorlar, soruyoruz gören yok. 'Mahalle içi yağmur suyu hattı yaptık' diyorlar, gören, duyan yok. Çatak Mahallesi'nde artezyen çakılmış, faaliyete geçirilmemiş, demişler ki 'Faaliyete geçirildi.' Soğukoluk Mahallesi'nde sondaj çakılmış, faaliyete geçirilmemiş. Soğukoluk’ta 165 metre yağmur suyu borusu döşediler çayın içerisine, yağan ilk yağmurda su, boruları almış götürmüş, ne olduğunu bilen yok. 'İçme suyu deposu temizlendi' yazmışlar, bunlar faaliyet mi Allah aşkına. Bunu da sordum soruşturdum, bir çok yerde muhtarlar su depolarını kendileri temizlemiş. Bazı mahallelerde 5-10 adet künk koymuşlar, 'Yağmur suyu çalışması yaptık' diye yazmışlar. Tam bir komedi. Evciler’de 'İçme suyu hattı yaptık' demişler, yok. Hacıpaşalar’da 'İçme suyu hattı yaptık' demişler, o da yok. Bölüntü’de 'Yağmur suyu çalışması yapılmıştır' demişler, daha yeni başlamış. Hep yazmışlar ama çalışma yok. Adnan Menderes Bulvarında, Karayolları'nın yaptığı yol çalışmasından sonra birçok sıkıntı yaşıyoruz. O dönemde de CHP vardı. Bunlar Karayolu ile hiç görüşmedikleri için birçok sıkıntı meydana geldi. Resmen uyumuşlar. Hani ‘Köpeksiz köy bulup, değneksiz gezme’ muhabbeti var ya artık öyle bir şey yok, o eskidendi” dedi.

 

“VİCDANLARI SIZLATAN BİR ZAMDIR”

ASKİ tarafından gerçekleştirilen su zammını eleştiren AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, “2016 yılında meskenlerde ton sınırlaması olmadan bir metreküp su 2 liraydı. Şimdi meclisten geçen karar ile bir metreküp su 2.84 lira olacak. Bu ne demek, yüzde 42 zam demek. Neymiş komisyonda AK Parti ve MHP’li vekiller destek vermiş, yok öle bir şey. Atık su bedeli 0,85 lira’dan 0,96 liraya çıkıyor. Toplamda su bedeli 2,85 liradan 3,24 liraya çıkarılacak. Türkiye’de yüzde 10 enflasyon var ama biz yüzde 33-42’lik zamlarla karşı karşıyayız. ASKİ’nin yapmış olduğu bu zam gerçekten vicdanları sızlatan bir zamdır” dedi.

 

“EVLİLİK KURUMUNU BİLMEK GEREKİYOR”

Tosun, CHP’lilerin kendisini Efeler’de oturmakla suçladığını belirtirken, bu suçlamalara şu sözleriyle yanıt verdi: ''Evet, ben Efeler'de oturuyorum. Ben evlenmeden önce eşim Aydın’da çalışıyordu. 17 yıldır eşim aynı kurumda çalışıyor. Evlendik ve ben iş yerimi Çine’ye açtım. Evliliklerde fedakarlıklar vardır. Birimizin gidip gelmesi gerekiyordu, ya ben ya da eşim. Eşim kadın olduğu için gidip gelmesi daha zor olacağı için ben gidip gelmeye başladım. Bunu anlamak için evlilik kurumunu bilmek gerekiyor. Ben ilçe başkanı olmadan önce de Efeler’de oturuyordum. Beni Efeler’de oturmakla suçlayanlar, daha Büyükşehir’in ne demek olduğunu kavrayamamışlar. Aydın’da yaptığımız duble yollar ile mesafe 25 dakika oldu. Biz uzakları yakın ettik. Çine Belediye Başkanı Çine’de ikamet ediyor, yılın kaç günü yerine vekil bırakıp dış ülkelere gidiyor, kaç günü yazlığında kalıyor, kaç günü Çine’de oturuyor, sormak lazım.''

 

2019’A KADAR BİTİRİLMESİ BEKLENEN PROJELERDEN BAHSETTİ

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun son olarak Çine’de yapılması düşünülen faaliyetlerden bahsederken hükümet binası, adliye, SGK yeni bina yapımı, doğalgaz, TOKİ evleri, hastanemize diyaliz merkezi yapımı, Çine Ovası sulama çalışmaları, arazi toplulaştırma çalışmaları, fen lisesi, mahallelerdeki gölet çalışmaları, Çine Çayı ve Karpuzlu Çayı ıslah çalışmaları ve Gökbel Barajı çalışmalarının, 2019’a kadar bitirilmesi düşünülen projeler olduğunu açıkladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler