29 Mart 2024, Cuma

"Herkes kendisine bir düzen kurarsa o zaman düzen bozulur"

28 Mayıs 2021, Cuma 15:40

     


Deneyimli gazeteci Atilla Dağıstanlı, Baş Başa'da gündemdeki konuları değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde Söke'de belediye personeli belediyeye ait resmi araçta uyuşturucuyla yakalanmıştı, olayın derinleştiğini söyleyen Dağıstanlı, "Söke'den bana gelen bilgiye göre uyuşturucu partisindeki yakalanmalarla ilgili sonuçlar derinleştiriliyormuş. O noktaya parmak bastığımız için de herkes teşekkür ediyor. Bütün Söke değil, gerçek CHP'liler teşekkür ediyor" dedi.

Gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Yozlaşmaların arttığını belirten Dağıstanlı," Biz Aydın'daki bazı düzensizliklere kendi kendimize itiraz ediyoruz. Karşımızda ise ön yargı var. Hiç kimse eleştirilmek istenmiyor. Herkes kendine bir düzen kurarsa o zaman düzen bozulur" diye konuştu.

"KAOSA SÜRÜKLENİYORUZ"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dağıstanlı," Ticaret Eski Bakanı, kendi şirketinin ürünlerini devlete satıyor. İçişleri Bakanı'nın sigorta şirketi Türk Hava Yollarını sigorta ediyor. Ben şimdiye kadar hiç böyle bir şey görmedim. Yapanlar vardı milletvekillerinden, bakanlardan ama bu kadar açık seçik değildi. Bu kadar meydan okurcasına değildi. Utanırlardı öyle bir şey olduğunda. İşin acı tarafı, yapılan yanlışlıkları meclis yoluyla gidermek için yapılan oylamalar AKP'nin ve MHP'nin oylarıyla reddediliyor. Bir araştırma yapılsın önergesi reddediliyor. Benim korkum kaosa sürükleniyoruz. Kaos arttıkça anarşizm filizlenmeye başlar. Adalete güvenmeyen ve kendini güvende hissetmeyen insan kendi güvenliğini sağlama yoluna gider. Biz Aydın'daki bazı düzensizliklere kendi kendimize bazı düzensizliklere itiraz ediyoruz. Karşımızda ise ön yargı var. Hiç kimse eleştirilmek istenmiyor. Herkes kendine bir düzen kurarsa o zaman düzen bozulur" dedi.

"ÖZLEM HANIMI TOPA TUTANLAR ŞİMDİ YANINDALAR"

Dağıstanlı," İstanbul'da gazeteciler arasında albümcüler vardı. Albümcüler iş adamlarının basın toplantılarına giderlerdi, iş adamlarının farklı açılardan fotoğraflarını çekerlerdi o zamanlar renkli fotoğrafta yoktu. Siyah beyaz fotoğraflardan bir albüm yaparlardı. Saygılarını sunarak albümü verilirlerdi ve karşılığında para alırlardı. Koşancılar ve bültenciler vardı. İyi bir gazeteciysen belleğinden çok arşivine güveneceksin. Arşivine güvenmek içinde arşiv yapacaksın. Bu bana lazım olmaz demeyeceksin. Bir zamanlar Özlem Hanımı topa tutanlar şimdi yanındalar. Onların internetteki yazılarını bulup arşivime alığım zaman yazıklar olsun diyorum" dedi.

"ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NUN BARIŞ ALTINTAŞ'I UYARMASI LAZIM"

Barış Altıntaş'ın sosyal medya hesabından Gazeteci Emin Aydın hakkında yaptığı çirkin paylaşım konusunda 'Özlem Çerçioğlu Barış Altıntaş'ı uyarmalı' diyen Dağıstanlı," Basın özgürlüğüne inanıyorsa eğer Özlem Çerçioğlu Hanım, Barışa sen ne yapıyorsun demesi lazım. Ne çıkıyor meydana? Barış Altıntaş bir zamanlar Fatih Başkanın yanında başkan yardımcısı değil miydi? Liyakat olayı, seviyesizlik olayı kendiliğinden çıktı. Ben Barış'a kızmıyorum yazabilir o, eğer yanlış yaptığı anladığı dilden ona söylenmezse oda iyi bir şey yaptığını düşünür. Sadece Barış mı? Birçok arkadaşım Koçarlı'dan, Çakırbeyli'den Ergun Poyraz'ın sosyal medyadan paylaştığı çirkin bir paylaşımla ilgili aradı. O arkadaşlara paylaşımı göstereceğim diye söz verdim. Ben bunu göstermekten utanıyorum. Özlem Hanım silkelesin elini bunları bir tarafa atsın dönecekler gene. Özlem Hanım, çok güzel kişinin istediği fareyi atıyor. Bunların yaptıklarının yanlış olduğunu Özlem Hanım bilmiyor mu? Biliyor, yiyin birbirinizi diyor. Bana gerek kalmayacak, toplum sizi yiyecek diyor" diye konuştu.

"GERÇEK CHP'LİLER TEŞEKKÜR EDİYOR"

Dağıstanlı," Söke'den bana gelen bilgiye göre uyuşturucu partisindeki yakalanmalarla ilgili sonuçlar derinleştiriliyormuş. O noktaya parmak bastığımız içinde herkes teşekkür ediyor. Bütün Söke değil, gerçek CHP'liler teşekkür ediyor. Elinde belgen, sağlam bilgilerin olsun başladığın yoldan dönme. Döneceksen de girme o yola. Girdiğin zamanda atacakları her pisliği görmezden gel. Attıkları her pislik birikecek ve onlar o pisliğin içerisinde boğulacaklar. Haftalardır gelsinler diyoruz ama kimse gelemiyor. Şimdi sosyal medyadan paylaşım yapıyorlar. Benim yüzüme söyleyemeyen adamın arkamdan yazdıkları beni hiç ilgilendirmiyor. Yüreği ve onuru varsa gelir, sende bunu yaptın der. Eğer yapmışsam da kabullenirim" ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler