28 Mart 2024, Perşembe

"Aydın'ın nesi var?"

27 Ekim 2018, Cumartesi 17:22

     


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Büyükşehir Belediyesinin elinde büyük yetkiler olmasına rağmen bunu kullanamadığını iddia etti. "Aydın'ın nesi var" diye soran vekil Savaş, Aydın'da üretilen ürünlerin markaya dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine''de ziyaretlerde bulundu. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan'ı makamında ziyaret eden Savaş, ardından Cuma Namazını kıldığı Sarıoğlu Mahallesindeki lokma hayrına katıldı. Hayrın ardından mahalleli ile sohbet eden vekil Savaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni almaya çok yakın olduklarını, önümüzdeki seçimlerde bunu başaracaklarını ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin elinde çok büyük yetkiler olduğunu belirten vekil Savaş, "Aydın yerel yönetim olarak kendisini gösteremedi. Büyükşehir'in elinde dünya kadar yetkisi olmasına rağmen hiçbir şey yapmıyor. Yapacağını da zannetmiyorum. Aydın'da belediyeyi alarak iktidar ile harika işler yapacağız. Büyükşehir'i kazanarak artık Aydın'ı hak ettiği yere ulaştıracağız.

 

"ÜRÜNLERİMİZE DEĞER KATMALIYIZ"

Bakın Kayseri denince akla pastırma geliyor. Maraş denince akla dondurma geliyor. Antep denince akla fıstık, baklava geliyor. Aydın denince akla ne geliyor. Hiç bir şey gelmiyor. Bizim incirimiz var, pamuğumuz var, çileğimiz var. Biz bunları ne yapıyoruz, tarladan topluyor dışarı satıyoruz. Burada üretilen ürünümüze değer katmalıyız. Dışarı gönderdiğimiz ürünler markalaşıyor ve yine bizim önümüze geliyor. Bizim pamuğumuzun burada kumaş, elbise, konfeksiyon olması lazım. Eğer burada ürettiğimizi burada markalaştıramaz isek zenginleşemeyiz. Büyükşehir çiftçinin önünü açabilir. Yasal olarak elinde yetkiler var. 2019'da Büyükşehir'i kazanarak hep birlikte çalışacak ve memleketimizi kalkındıracağız" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler