23 Nisan 2024, Salı

“Aydın'da ciddi su sıkıntısı var”

27 Nisan 2021, Salı 09:51

     


Çine’de partileri ve tarım paydaşlarıyla bir araya gelen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı,Aydın il genelinde tarım ürünlerine sadece 2 kez su verileceğini belirterek, İlimizde ciddi su sıkıntısı var. Artezyenleri olanlar için özellikle damlama sulama yapılmalı” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Aydın Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı ve AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Çine’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak partisinin ilçe binasını ziyaret eden Posacı ve Özmen’e, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyeleri, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden ve partililer karşıladı.

“ÇİNE’DE BÜTÜNLEMEYE KALDIK”

Çine’de geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanı olarak göreve atanan Burhan Kandemir’e hayırlı olsun temennisinde bulunan Rıza Posacı, “Burada bir değişiklik yaşandı. Yeni İlçe Başkanı Burhan Kandemir’ hayırlı olsun diliyoruz. Çine’de son seçimi neredeyse kazanıyorduk. Kaybettik, kelimesini kullanmak istemiyorum. İlk olarak Çine’yi alarak ardından Büyükşehir’e AK Parti bayrağını dikeceğiz. Çine’de bütünlemeye kaldık, dersimizi iyi çalışacağız. Hep beraber koşacağız. Ülkemiz ciddi bir mücadele içerisinden geçiyor. 1923’te yapılan mücadeleden farklı bir durum yok. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a destek vermeliyiz. Ya emir alan ya da dik duran bir Türkiye olacağız, yol ayrımındayız. Birbirimiz ile uğraşacağımıza 2023 seçimlerini düşünerek bir bütün olarak hareket etmeliyiz” açıklamasını yaptı.

“SU SIKINTISI DAHA ÖNCE 2007 YILINDA DA YAŞAMIŞTIK”

Aydın’da su sıkıntımız var. İzmir geçtiğimiz gün 10 kilogram yağış aldı ama Aydın yağış almadı. Bu nedenle daha önce bir toplantı yapılmıştı. O toplantının amacı, sorun bilinsin ve ona göre ürün deseni belirlensin diye amaçlanmıştı. İlimizde ciddi su sıkıntısı var. Artezyenleri olanlar için özellikle damlama sulama yapılmalı. Ben kendi arazilerimde damlama sulama sistemi kurdum. Biz bu su sıkıntısı daha önce 2007 yılında da yaşamıştık. Damlama sulama sistemi için devletimizin yüzde 50 hibesi var. Ziraat Bankası bu konuda sıfır faizli kredi de veriyor. Daha tasarruflu yöntemlerle sulama yapmak zorundayız. Bu damlama olur yağmurlama da olabilir ama vahşi sulamadan uzaklaşmak zorundayız. Damlama sulama ile hem verim artışı sağlayacağız hem de az miktar su ile araziyi sulamış olacağız. Aynı zamanda toprak yapısını bozmamış olacağız. Geç kalınmış bir uygulama Fakat biz üreticiler alışkanlıklarımızdan vazgeçmiyoruz ve yeniliklere kapalı oluyoruz. Önümüzdeki yıl ne olacağını da bilemeyiz. Çiftçilerimizin kendi artezyeni olanlar pamuk yetiştirebilir, çünkü pamuk 7 lira 50 kuruş şuan. Bu yıl ayçekirdeği ve susam gibi az su isteyen ürünlere yönelmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım Kredi Kooperatifine ziyaret gerçekleştiren Rıza Posacı'ya, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Kandemir ile diğer partililer de eşlik etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler