25 Nisan 2024, Perşembe

"Menderes şehidimiz, Erdoğan şerefimiz oldu"

25 Temmuz 2016, Pazartesi 15:35

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, memleketi Çine'de AK Parti binası önünde gerçekleştirilen demokrasi nöbetine katıldı, ''Menderes şehidimiz, Erdoğan şerefimiz oldu" dedi.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Çine Teşkilatı binası önünde devam eden demokrasi nöbetine katıldı. Savaş, vatandaşlara, ''İyi ki sizler varsınız. Sizler olduğu sürece hiçbir güç bizi yolumuzdan saptıramaz" diye sesendi. Türkiye'de 1960 ihtilalinin bugüne kadar yapılan ihtilallerin anası olduğunu ve milletin o günlerde sokağa çıkamadığını ifade eden Savaş, Başbakan Adnan Menderes'in idam edilmesinin ardından milletin yıllarca buna 'dur' diyemeyişinin burukluğunu ve ezikliğini yaşadığını, bugün darbeye dur diyen vatandaşların bir destan yazdığını söyledi. Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara, 'tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet' sloganını temsil eden Rabia heykeli hediye edildi. Demokrasi nöbetine, Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Çine Emniyet Müdürü Ali Ridyan, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

 

"DÜŞMANLARIMIZA KORKU SALARKEN, DOSTLARIMIZA GÜVEN VERDİK"

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

''15 Temmuz gecesi çok büyük bir sınav verdik. Kıyametin kapısından döndük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde askerimiz, polisimiz ve halkımızın dik duruş ile dünyaya demokrasimizin ne kadar olgunlaştığını, bu millet üzerinde hesabı olan küresel güçlerin bu topraklarda bir kez daha başarılı olamayacaklarını tüm dünyaya duyurduk. Düşmanlarımıza korku salarken, dostlarımıza güven verdik. Gün geçtikçe ilk önce inanmakta güçlük çektiğimiz darbe girişiminin ne denli ciddi boyutlarda yapılmak istendiği medya aracılığı ile gün yüzüne çıkıyor. Büyük bir olayla karşı karşıya kalmışız. And olsun çok şükür milletimizin cesareti ile demokrasi düşmanları alt edildi yoksa işimiz zordu. Tek hedef Erdoğan'dı. Eğer bunu gerçekleştirselerdi ne yaparlardı kim bilir. AK Parti hükumetini iktidardan etmekti.

 

"HER YOLU DENEDİLER, BAŞARISIZ OLDUKÇA ÇILDIRDILAR"

Çünkü Erdoğan bu coğrafya üzerinde hedefleri olan küresel güçlere meydan okuyor. Onu alaşağı etmek istiyorlar. Bakın bunu bir çok kez denediler. 2011 29 Temmuz'da Askeri Şura öncesi generallerin hepsi istifa etti. Arka plana baktığımızda bir plan vardı, başaramadılar. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı tutuklamak ve ardından Erdoğan'ı tutuklamak istediler, başarılı olamadılar. Gezi olaylarını başlattılar başarılı olamadılar. 17-25 Aralık operasyonlarını denediler başarılı olamadılar. Ardından Kürt kardeşlerimizi Doğu'da ayaklanma yaptırdılar, 50 kişiye yakın vatandaşımız hayatını kaybetti, başarılı olamadılar. Hendek kazdırdılar, şehirlere bomba patlattılar, başarılı olamadılar. En sonunda çıldırdılar ve darbeye teşebbüs ettiler. Uçak ve tanklarla insanların moralini bozdular. Vatandaş çıplak elleriyle tanklara, uçaklara ve silahlara 'dur' dedi. Bu yüreklilik bu cesaretin dünyada eşi benzeri yok. Vatandaşı ve uzun adamı hesaba koyamadılar. 100 yıl önce çizilen haritaları yeniden çizmek ve yakın coğrafya ve Orta Doğu'yu yeniden dizayn etmek istiyorlar. Kalemler, cetveller, haritalar yine masanın önüne konuldu. Biz oyun kurmuyoruz ama bu ülke üzerinde hesapları olanların oyunlarını bozuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti eski Türkiye Cumhuriyeti değil. Küresel güçler eskiden talimatlarını uygulayacak alan bulabiliyorlardı, şimdi bulamıyorlar. Buna tahammül edemiyorlar bunun için tek hedefleri Erdoğan. Bundan sonra karşılarında Türk milleti var. Bu mesele sadece bizim meselemiz değil. Adnan Menderes'te çok sevildi, çok kıskanıldı, sandıkta yenilmedi. Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han'a yaptıklarını Adnan Menderes'e yaptılar. Turgut Özal'a yaptılar. Adnan Menderes şehidimiz, Erdoğan şerefimiz oldu. Bunlar 40 senedir yapılanmışlar. Amaçları devlete ele geçirmek ve birilerine servis etmek. Ben hep söyledim. Cemaatin televizyonu olur, hastanesi olur, derneği olur, gazetesi olur ama bir cemaatin devleti olamaz. Devlet tekdir, sahibi de millettir.''

 

"CUMHURİYETİMİZİ SAHİPLENDİĞİMİZİ GÖSTERDİK"

AK Parti önünde devam eden demokrasi nöbetine katılan Çine Kaymakamı Özkan Demir ise şöyle seslendi:

''15 Temmuz gecesi çok büyük bir badire atlattık. Büyük bir sınav verdik. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde asker, polis ve halkımız dik duruşu ile başarılı olduk. Demokrasimizin olgunlaştığını ve cumhuriyetimizi sahiplendiğimizi gösterdik. Cumhurbaşkanımız, ordumuzun darbeye karşı gelen mensupları, polislerimiz ve milletimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.'' (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler