25 Nisan 2024, Perşembe

CHP’nin kalesine ‘Uslu’ yürüyüş

25 Nisan 2015, Cumartesi 13:34

     


AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu, Çine’nin Yeniköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Bir grup mahalleli ile sohbet eden Uslu, CHP’nin tulum oy çıkardığı mahalleden bir kere de AK Parti’yi tartmalarını, aklın değil kalplerinin sesini dinlemelerini istedi.

 

Yeniköylü bir ailenin evinde bir grup mahalleli ile buluşan Uslu, alevi vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinlerken, köydeki taş evlere bayıldığını belirtti, ‘Taş evleri yıkıp yıkıp beton yapıyorsunuz kahroluyorum’ dedi. Yeniköy’ün çok güzel bir mahalle olduğunu söyleyen Uslu, mahalledeki taş evlerin sanki bir film setini andırdığını ifade ederek, bu güzellikleri korumalarını önerdi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İŞSİZ”

Uslu, kendisiyle sohbet eden mahallelilerden oy istedi. Alevi vatandaşlar mahallelerinde 60 yıldır CHP’nin tulum oy çıkardığını belirtirken, yanlarında bulunan bir mahalleden MHP’ye daha çok oy gittiğini, ancak Çine Belediyesi’nde MHP’den çok oy çıkartan mahalleden 20’ye yakın kendi mahallelerinden ise 4 kişinin anca çalıştığını iddia etti. Aydan Çoşkun, mahalle gençlerin birçoğunun işsiz olduğunu söyledi.

 

“ALEVİLERİN BİR SİYASAL GÖRÜŞÜN MALI GİBİ GÖRÜNMESİNE KARŞIYIM”

“İster oy verin, ister vermeyin, milletvekili seçilir isem bizim alanımız içerisinde ne isterseniz destek olacağımdan şüpheniz olmasın” diyen Uslu, şöyle devam etti:

“O bana oy veriyormuş, o Aleviymiş, o Sünniymiş, ben bunları yapay buluyorum. Ben insanın samimiyetine inanıyorum. İnsan kıymetli bir varlıktır, senin isteğin kıymetli. Şu gök kubbenin altında hepimiz yaşıyoruz. İnsanları ayırmak kimsenin hakkı ve haddi değil. Kim ne derse desin, yıllarca ‘bunlar gelecek şeriat getirecek’ deyip duruyorlar, aynı temcit pilavını yıllarca karıştırıyorlar. Hep aynı laflarla insanları kandırıyorlar. Başta da Alevileri. Ben dehşete düşüyorum. Ben sizden destek istiyorum, tabi ki destek almalıyım, destek alabileyim ki destek olayım. Bizi yıllarca Alevi, Sünni, Kürt, Türk diye ayırdılar. Hepsini reddediyorum. İnsan olmanın ortak paydasından başka biri çıksın büyük bir ortak payda söylesin. Alevilerin grup olarak bir siyasal görüşün malı gibi görünmesine karşıyım. Kimse kimsenin malı, kimse kimsenin değişmez tabanı değildir. Ben iyi hizmet edersem beni, etmez isem kim iyi hizmet edeceğine inanıyorsan onu destekle. Desteğinize talibiz, sözümüz senettir. Siz herkese anlatın, kime ne söz verdiysek yaptık. Bırakın bir kere bize izin verin. Bir kerede bizi deneyin, zaten 60 yıldır CHP’ye veriyormuşsunuz, bir kerede bizi deneyin, olmazsa bir daha vermezsiniz. Bütün mahalle keşke burada olsaydı ben söyleseydim. En azından bir kere kalbinle işitmek üzere aç kulağını kalbine gitsin bir defa. Tartı ne derse o olur, bir kere bizi tarın, bir de biz tartılalım. Bunu istiyorum.”

“KALBİNİZİN EMRETTİĞİNİ YAPIN”

“Biliyorum millet dedi ki bana, sen buraya niye gidiyorsun onlar sana oy vermezler” diyerek sözlerine devam eden Uslu, şunları söyledi:

 

“Herkes kendi tercihini yapar, kendi hayatını yaşar. Bunu geçerli kılabilmek için her kardeşimin desteğine talibim. Bana oradan sana oy çıkmaz dediklerinde, dedim ki ya verir, ya vermez ben gider kalbimi açarım. İmanımla, ihlasımla gider söylerim. Ben buyum, biz buyuz, oda kalbine danışır. Aklınıza danışmayın, kalbinize danışın. Akıl yanıltır ama kalp yanıltmaz. Kalp samimiyeti bilir, insanın aklı karışır, kalp insana daima doğru söyler. Kalbinizin emrettiğini yapın.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler