19 Nisan 2024, Cuma

"Cezaevine karşı değiliz"

25 Mart 2017, Cumartesi 15:33

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bazı siyasi parti temsilcilerinin son günlerde kamuoyunda ilçeye yapılmak istenen cezaevini sanki belediye engellemeye çalışıyormuş gibi bir algı yaratma çabası içerisine girdiklerini ifade ederken, “cezaevine karşı değiliz” diyerek ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı cezaevi hususunda ilçemizde incelemelerde bulundu. Bin kişilik cezaevi için 150 dönüm ve üzeri bir araziye gereksinim olduğu tarafımıza bildirildi. AK Partili yöneticiler ve Çine Kaymakamımız ile cezaevi konusunda bir takım görüşmelerimiz oldu. Bizden Soğancılar Mahallesinde tarla vasfında bulunan yaklaşık 130 dönümlük belediyeye ait taşınmazın verilip verilemeyeceği soruldu. Bizde bu alanın halkımıza istihdam sağlayabilecek yapıların yapılabileceği veya rekreasyon alanları yapılarak vatandaşımızın hizmetine sunulabileceğini yada okul, hastane gibi sosyal donatı alanı olarak kullanılabileceğini belirttik.

 

“UYGUN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Ayrıca orada okullarımız var, okullarımızın hemen yanına bir cezaevinin uygun olmayacağını düşünüyoruz. Bizim taşınmaza komşu olan hazineye ait bir mera alanı da mevcut. Çıkarılan özel bir kanuna göre bir yıl içerisinde meralar sadece cezaevi için kullanılacak.  Belediye olarak bugüne kadar ister arsa tahsisi konusunda olsun, ister bina kullanımı konusunda olsun, imkanlarımız dahilinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ihtiyaçlarına göre yardımcı olmaya çalıştık. Başta Adliye Binası yapılması olmak üzere bir çok okul ve kamu binalarının yerlerini biz verdik. Uygun olması durumunda bu tür yatırımlara destek vermeye devam edeceğiz. Çine’miz için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlçemize merkezi yönetim tarafından yapılacak her türlü yatırıma bütün olanaklarımızı seferber etmeye hazırız. Biz, ilçemize yapılacak olan yatırımı niye geri çevirelim? Kaldı ki bu konuda ben ve teknik ekibim seferber olmuş durumdayız. Böylesine asılsız haberler bizleri yıpratmakta ve kamuoyunu yanıltmakta. Bizler bu yatırım için seferber olmuşken, bu gayretlerin önünü kesmek bizleri üzmektedir. Bazı parti yöneticileri tarafından belediye cezaevini istemiyor gibi çıkarılan iddialar asılsızdır” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler