24 Nisan 2024, Çarşamba

“Önce asli görevlerini yapsınlar”

25 Şubat 2015, Çarşamba 11:54

     


Sulama Birliği’nin üniversite binasında görev yapmasını eleştirerek, ‘Sulama Birliği'nin öğrencilerin içinde ne işi var?" diyen AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun’a, bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’den geldi.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun’u sert bir dille eleştiren Şahin, “Önce asli görevlerini yapsınlar” dedi.

Sudan sebeplerle gündemi meşgul ettiklerini söyleyen Şahin, Çine’ye 4 yıllık fakülteyi getirdikleri gün orayı hemen boşaltacakları sözünü verdi.

“GÖZ BOYUYORLAR”

Çine Ziraat Odası seçimindeki başarısızlıklarını örtmek için basın aracıyla gündeme gelmek istediklerini savunan CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, şunları söyledi:

“Çine Meslek Yüksekokulu binasında hizmet veren ve başkanlığını Belediye Başkanımızın yaptığı Topçam Sulama Birliği’nin, bu binada işgalci gibi gösterilerek okulun gelişimine engel olarak gösterilmeye çalışılması çok gülünç bir durumdur. AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun tarafından konu sulandırılarak ne yazık ki siyasi malzeme haline getirilmiştir. Tek başına iktidarın Çine’deki temsilcileri önce yapmaları gereken asli görevlerini yapsınlar. Bu kadar ucuz siyaset yapmalarının tek bir amacı vardır. Çine Ziraat Odası seçimindeki başarısızlıklarını örtmek için, eleştirilecek konular bulup basın aracılığıyla gündemde kalarak göz boyamaktır.”

“PROJENİN ÇALIŞMALARI VE PLANLAMASI DEVAM EDİYOR”

Çine Meslek Yüksekokulunda 250 civarında öğrencinin öğretim görmekte olduğunu belirten Tayfun Şahin, “Okulumuzda geçmiş yıllarda yaklaşık 800 civarında öğrenci okumaktaydı. Şimdi öğrencilerin azalması Sulama Birliğine bağlanıyorsa, o zamanlar neden sorun değildi? Bu kadar öğrenci nasıl eğitim gördü? Çine Belediyesi ve ÇMYO arasında yeni dersliklerin yapılması hakkında protokol imzalandı. Bu protokolün amacı Çine’deki Meslek Odaları, sivil toplum kuruluşları ve sponsor firmaların da katılımı amaç edinilmiştir. Hemen olacak küçük bir çalışma değildir. Bütçesi yüksek olan bu projenin çalışmaları ve planlaması devam etmektedir. Sonuçları da önümüzdeki aylarda görülecektir” diye konuştu.

“ÇİNE BELEDİYESİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN DAHA MI ZENGİN?”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in her zaman ÇMYO’ya destek olduğunu söyleyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birçok ortak projeye imza atmışlardır ve halen bu çalışmalar devam etmektedir. Sadece üniversiteye değil, Belediyenin görevi olmadığı halde Çine’deki hemen hemen bütün okulların boya badana, temizlik işleri, kaloriferlerinin yakılması, bahçe peyzajlarının yapılması Çine Belediyesi tarafından yapılmaktadır. En büyük bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığına ayırdıklarıyla övünen AK Parti iktidarı, demek ki bütçeyi yettiremiyor ki Çine Belediyesi çocuklarımızın olumsuzluklardan etkilenmemesi adına okullarımızın imdadına yetişiyor ve yardımcı oluyor. Çine Belediyesi Milli Eğitim Bakanlığından daha mı zengin? Sadece bu kadar da değil. Belediyemiz aralarında Adliye, İlçe Seçim Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü gibi birçok devlet kurumunda yardımcı olarak, halkımızın hizmetten bir an önce faydalanmasını sağlamaktadır.”

“TEK PARTİ GÜCÜNÜ ÇİNE’DE GÖSTERSİNLER”

AK Parti İlçe Teşkilatı başarısızlıklarını örtmek için sudan bahanelerle gündemi işgal ettiğini iddia eden Şahin, şöyle konuştu:

“Önce Çine Belediyesine bu hizmetlerden dolayı teşekkür etsinler. Her zaman dillerinden düşürmedikleri tek parti iktidarının gücünü Çine’de göstersinler. 20 metrekare odada hizmet veren Sulama Birliği ile uğraşacaklarına, yerel seçimlerde verdikleri Çine’ye dört yıllık eğitim veren bir fakülte kazandırma sözlerinin arkasında dursunlar. Biz CHP olarak; eğitimin ve Çine’ye olan ekonomik ve sosyal kazanımlarının önemini bilerek, o zaman ayaklarına gider teşekkür etmesini de biliriz. Bugün buradan şahsım olarak şunun sözünü veriyorum. AK Partililer Çine’ye dört yıllık fakülteyi getirdikleri gün Sulama Birliği binayı boşaltmazsa CHP İlçe Başkanlığı görevimden istifa edeceğim. Bu sözü neden veriyorum? Yeter ki kazanan Çine olsun. Yeter ki hizmet etmek adına samimi ve doğru olalım. Boş laflarla siyaset olmaz. Bunu da ispat etmeye partim adına hazırım.” (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler