29 Mart 2024, Cuma

Gökbel: Demokrasi ve milli iradenin yanındayız

23 Temmuz 2016, Cumartesi 11:38

     


Türkiye Ziraat Odaları Birliği "Darbenin karşısında; demokrasinin ve milli iradenin yanındayız" başlıklı ortak bildirge yayımladı.

 

Üretim ve ülke kalkınması için harcanılan, el birliği ile terör belasıyla mücadele edilen bir dönemde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, sözlerine şöyle devam etti:

"Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir iradeyi de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz."

 

"15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ

ANMA GÜNÜ OLARAK İLAN EDİLSİN"

 

Salih Gökbel, "Dünyanın ekonomik krizler yaşadığı bir ortamda güçlü bir siyasi iktidar gerekiyorken, ülkemizde demokrasiyi geliştirmeye, ileri demokrasiyi kurmaya çalışıyorken, demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü darbe girişimi, bu ülkeye yapılabilecek en büyük düşmanlıktır. Bundan sonra darbe girişimine karşı milletçe gösterilen birlik, beraberlik ve dayanışma ikliminin bundan sonra da devam ettirilmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Gökbel, toplumda çatışmaya, ayrışmaya yol açabilecek eylem ve söylemlerden kaçınılması, böyle hassas bir dönemde provokatörlere karşı toplumun her kesiminin daha dikkatli olması gerektiğini, gelecek nesillerce de asla unutulmaması için 15 Temmuz'un, "Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü" olarak ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. (Yağmur Çağla Efe)







 
Son Eklenen Haberler