20 Nisan 2024, Cumartesi

“Avrupa’da, tarımda lider ülke Türkiye”

23 Nisan 2015, Perşembe 12:46

     


AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu, Çine Ziraat Odasını ziyaret etti. Başkan Özkan Atıgan, Uslu’ya, 2014 yılında Çineli çiftçiye toplamda 20 bin 500 Türk Lirası destekleme yapıldığını söyleyince, Uslu, Türkiye’nin Avrupa’da tarımda lider ülke olduğunu hatırlattı.

 

Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde en iyi desteklemeleri veren iktidarın AK Parti olduğunu dile getiren Uslu, Başkan Özkan Atıgan’ın Çine çiftçisine 2014 yılında toplamda 20 bin 500 Türk Lirası destekleme yapıldığını hatırlatmasının ardından, Avrupa’da tarımda lider ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, tarımsal üretim açısından önceki senelerde "dev" kabul edilen Fransa, İtalya ve İspanya'yı geride bırakan bir ülke olduklarını dile getirdi. Yapılan desteklemelerin AK Parti’nin çiftçinin ve ziraatçının ne kadar yanında olduğunun açık bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Uslu, Cumhuriyet tarihinde en iyi desteklemelerin AK Parti iktidarı döneminde verildiğini söyledi.

 

“BİZ GÖREVİMİZİ YAPMIŞIZ, MUHATABINIZ BÜYÜKŞEHİR”

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan’ın kendilerini karşılamaları ve ilçe tarımını anlatan bir konuşma metni hazırlamasından çok hoşnut olduğunu dile getirerek, kendisine teşekkür eden Uslu, Atıgan’ın gündeme getirdiği Topçam Sulama Birliği pompa 1 ve pompa 2 üzerindeki güneş santralinin yapımı ile ilgili kısmı telefon aracılığı ile Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile görüşerek bilgi aldı. Uslu, güneş santrali için 550 bin lira ödeneğin çıktığını ve kendilerinin üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi. Özel İdare’nin kapanmasıyla birlikte ödeneğin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıldığını açıklayan Uslu, bundan sonra bu iş ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler