18 Nisan 2024, Perşembe

"CHP oyuncağı alınmış çocuk gibi"

22 Haziran 2018, Cuma 15:04

     


AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, "CHP oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi" dedi.

 

AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, CHP Çine İlçe Yönetiminin, Çine Topçam Sulama Birliği, tapu mağdurları ve Adnan Menderes Barajı üzerinden yalan yanlış şeyler türeterek, halkı kandırdığını iddia etti. Tapu sorununun çözüldüğünü, Adnan Menderes Barajının satılmadığını ve Çine Topçam Sulama Birliğinin olması gereken DSİ'ye devredildiğini belirten başkan Tosun, yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi;

 

"CHP'li mevkidaşım ve partilileri çamur at izi kalsın taktiği uyguluyor. Halkımızı kandırmaya çalışıyor. Biz Çine adına üzülüyoruz. Çünkü büyük fotoğrafa baktığımızda CHP'liler Çine'ye kazandırılmaya çalışılan yatırımların çözülmesi gibi bir dertleri olmadığını üzülerek takip ediyoruz. Çine'nin evladı vekilimiz Mustafa Savaş memleketi için çalışır iken CHP'li başkanın 'Savaş, verdiği sözleri yerine getirmedi' diye ithamda bulunmasını hayretle şaşkınlık ile ve birazda panik havası sezerek takip ediyoruz. Diyorlar ki 4 yıldan beri ne yaptı. Vekilimiz 2,5 yıldır görevinde. Ayrıca ne yaptığı ve neler yapmak istediklerini de halkımız iyi takip ediyor.

 

"GÖZLER ÖNÜNE SERECEĞİZ"

Yıllardan beri tapu mağdurları meselesini kendilerine çıkar yaptılar. Çözülüverir ise sanki oyuncakları elinden alınacakmış gibi bu sorunun çözülmesini istemediler. CHP oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi. Halkımıza hizmet ederken, bunların yapmış olduğu oyunları gözler önüne sereceğiz. Tapu mağduriyeti meselesi yeni çıkan imar affı ile çözülüyor. Buna sevineceklerine sanki bu iş çözülmemiş gibi algı operasyonunun peşine düştüler. Yıllardan beri belediyenin vatandaşın önüne koyduğu setleri sonlandıran yüzde yüz çözüm sağlayan bir imar affı çıktı. Bırakın tapu mağduriyetini belediyenin bugüne kadar bir çok binada çıkardığı sorun ve vermediği ruhsatlarda çözüme kavuşturuluyor. Bu yasa çıktı ancak henüz yönetmeliği yok. Tapu mağdurları başta olmak üzere vatandaşlarımız müracaat edecekler. Kendilerine yapı kayıt belgeleri verilecek. Bu belge tapu ile eşdeğer de bir belge. Bu belge ile ipotekler kurulabilinecek, devirler yapılacak. Özellikle mera vasıflı taşınmazlarda mali hazinesi olan taşınmazlar üzerine yapılan yapılarda da müracaatlar yapılabilinecek. Bu CHP zihniyetini anlamak mümkün değil. Bu zihniyete sıkıntı var. Bunlar milletin dertleri ile ilgilenmiyor, hizmet umurlarında değil.

 

"DEVLETİN MALI SATILDI GİBİ ALGILIYORLAR"

Adnan Menderes Barajı satıldı diye yaygara yapıyorlar. Bu konuda da vatandaşımızı kandırıyorlar. Barajın,suyun satıldığı nerede görülmüş. Barajın altına kurulu elektrik üretim santralleri özel şirketlere devrediliyor. Enerji Piyasası ve DSİ denetliyor. Devlet, vergisini, kanuni haklarını zayi etmeden alıyor. Bunlar özelleştirmeyi, devletin malı satıldı gibi algılıyorlar. Devletin görevi kurumu işletmekten ziyade denetlemesini yapması. Devlet sıkıntıya düştüğünde, Allah göstermesin savaş ortamlarında devletin her türlü hakları saklı. Devlet bu işletmelere el koyabiliyor.

 

"SATMADIK YER BIRAKMADILAR"

Onu sattılar, bunu sattılar diye algı operasyonu oluşturmaya çalışıyorlar. Ama milletimiz bunlara kanmayacak. Bakın bunların eline küçük bir yetki geçti. Büyükşehir ve Çine Belediyesi mahallelerdeki taşınmazları sattı. Satmadık yer bırakmadılar. Satılabilir ama o mahalleye yatırım yapmak kaydı ile. Milletin rızasını aldılar mı, hayır. Biz yaparız oldu mantığına sahipler.

 

"SİZ NEDEN SAHA İÇİNE ALMADINIZ"

Ülkedeki bütün sulama birlikleri DSİ'ye devredildi. Çine Topçam Sulama Birliği Başkanı aynı zamanda Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, çıktı açıklama yaptı. Sulama birliklerini satıyorlar. Yahu sulama birlikleri devletin eline geçti. Bunlar birliklerde ekonomik olarak keyfi uygulamalar yaptılar. Yalan yanlış. Hiç bir şey yapmadılar. Güneş enerjisi ile elektrik üretip ucuz su vermeleri gerekiyordu bunu bile başaramadılar. Bizde rakamları var, ödenmeyen borçları biliyoruz. Kimlerden para alınmadığını, kimlerin üzerine gidildiğini de. Alacağı tahsis etmemiş, babasının dükkanı gibi keyfi uygulamalar yapılmış. Birde dalga geçer gibi su paraları pahalı diyorlar. Sulama Birliği meclisinin almış olduğu ücretler uygulanıyor. Birde saha dışında kalan arazilere iki katı su ücret meselesi var. Kanunu yanlış uygulamışlar. Seferler Göleti'nde de saha dışı araziler vardı, bunlar meclis kararı ile saha içine alındı, sorun kalmadı. Siz ne yaptınız. Siz neden saha içine almadınız, bu yerleri. Çiftçimiz önümüzdeki süreçte görecek, su ücretleri düşecek. Saha dışı olayı da çözülecek. Şimdi sulama birliğinin arkasında devletin gücü var. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler