20 Nisan 2024, Cumartesi

Başbakan'dan Çıldır Havaalanı müjdesi

22 Haziran 2018, Cuma 22:26

     


Başbakan Binali Yıldırım, Aydın’ın 62 yıldır beklediği Çıldır Havaalanı'nın en kısa zamanda faaliyete geçirileceğinin müjdesini verdi. Yıldırım, “Çıldır Havaalanı’nı en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz” dedi.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

Başbakan Binali Yıldırım, Aydınlılara Atatürk Kent Meydanından seslendi. Konuşmasına Merhum Başbakan Adnan Menderes’i anarak başlayan Yıldırım, Aydın'ın 24 Haziran’da sandığa ve partisine sahip çıkacağını söyleyerek, destek sözü aldı.

“KOŞA KOŞA DEMİRTAŞ’LA KUCAKLAŞMAYA GİTTİ”

Terörle mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş üzerinden seslendi. Yıldırım “Birileri ülkemizin sınırlarında aklı sıra kirli oyunlar peşinde. Dün DEAŞ'ın, YPG'nin, PYD'nin, PKK'nın başını ezdik mi? İnlerine girdik mi? El-Bab'da, Cerablus'ta, Afrin'de bizim ciddiyetimizi anladılar mı? Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı Harekatı'yla tarihe yeni zaferler yazdık mı? Bundan sonra da ülkemize, Türkiye'ye yan gözle bakan herkese hak ettiği cezayı veririz. Muharrem İnce, adaylığını açıkladıktan sonra koşa koşa Edirne'ye gitti. Biz de zannettik ki Selimiye Camii'ne gidecek, oradan kampanya başlatacak; Edirne Fatih'i Şükrüpaşa’ya bir Fatiha okuyacak ama bir de baktık ki Cumhuriyet’in partisi, koşa koşa terörün arkasında duran Selahattin Demirtaş ile kucaklaşmaya gitti. Atatürk'ün partisinin ne hale düştüğünü görüyorsunuz değil mi? Seçime beş kala, Atatürk'ün posterlerini sağa sola yapıştırıp Atatürk istismarcılığı ile bu ülkeye bir şey kazandıramazsınız” dedi.

“YOLLARI BÖLERİZ DE TÜRKİYE'YE BÖLDÜRMEYİZ”

15 Temmuz’da destan yazıldığını ve Aydın'ın bu destana sahip çıktığını söyleyen Yıldırım “ 16 yıldır Türkiye büyüyor. AK Parti sizin desteğinizle dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere döndürüyor. Düne kadar Türkiye'de siyasetçilerin başarılamaz dedikleri her şeyi başardık. Bolu tüneline 30 yılda bitiremeyen eski Türkiye'den 388 kilometre uzunluğa sahip 260 kilometre tünel yapan bir Türkiye'ye geldik. 80 yıl boyunca sadece 3 bin kilometre bölünmüş yol yapan hükumetlere karşılık 15 yılda 20 bin kilometre yol yapan bir Türkiye'ye geldik. Yolları böleriz de Türkiye'ye böldürmeyiz” diye konuştu.

AYDIN’A HAVAALANI VE HIZLI TREN MÜJDESİ

AK Parti hükümetinin yatırımlarını ve gelecek projelerini de anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkesini seven yatırım yapar, yol yapar" diyerek Aydın’ın 62 yıldır beklediği Çıldır Havalimanının en kısa zamanda açılacağının müjdesini verdi. Yıldırım, “Çok sayıda havaalanı yaptık. Aydın Çıldır Havaalanı’nı da en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Bir zamanlar Sabiha Gökçen Havalimanı için de, muhalefet ‘Bu havaalanını niye yaptınız?’ diyordu. Şimdi artık Sabiha Gökçen'e pistler yetişmiyor. Yeni terminal yaptık, ikinci pisti yapıyoruz” dedi.

Aydın’a yapılan yatırımların bilgisini detaylarıyla veren Başbakan Binali Yıldırım’ın Aydın’a 2. müjdesi hızlı tren oldu. Yıldırım; “Selçuk- Ortaklar hızlı tren projesi başladı. Hazırlıklar sürüyor. 24 kilometrelik mesafe 15 kilometreye düşecek. 30 dakikalık seyahat süresi 7 dakikaya düşecek. İki hat var. İki hattı da kısa sürede tamamlayacağız. Çiftçileri de ihmal etmedik. 2003'te 45 milyon destek verdik. 2017'ye geldik. Bu destek miktarı 470 trilyona çıktı. On kattan fazla arttırdık. Aydın'a hayvancılıkta 3.5 katrilyon destek sağladık. Düve desteği, arıcılık desteği de verdik. Aydın'a 11 baraj 6 gölet yapıp hizmete aldık. Büyükler bilir 1869 yılından beri 149 yıllık bir hayali vardı Aydın'ın. Çine Adnan Menderes Barajı'nı da AK Parti iktidarı yaptı. Büyük Menderes Nehri ıslahı tamamlandı. Organize Sanayi Bölgesi yaptık. 11 bin 300 kardeşimiz iş sahibi oldu. 5 tane daha OSB yapacağız. Bunlar da bitince 21 bin kardeşimiz iş sahibi olacak” diye konuştu.

“AK PARTİ, BU ÜLKEDE KARDEŞLİĞİN TEMİNATIDIR”

Aydın’ın 24 Haziran’da Cumhur İttifakı’na ve AK Parti’ye sahip çıkacağını da söyleyen Binali Yıldırım, “Vakit aydın vakti, vakit Türkiye vaktidir. AK Parti, bu ülkede kardeşliğin teminatıdır. 24 Haziran'da kardeşlik için evet diyor muyuz? Birlik-beraberlik için ‘evet’ diyor muyuz? “ diye sordu. Yıldırım, alanı dolduran kalabalığın hep bir ağızdan ‘evet’ yanıtını vermesiyle ‘bu iş tamam Aydın tamam diyor’ dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, son olarak eski milletvekillerini ve 27. Dönem Aydın Milletvekili Adaylarını sahneye çağırarak Aydınlıları selamladı. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler