23 Nisan 2024, Salı

Atay: Ekonomi çok kötü

22 Mayıs 2015, Cuma 08:43

     


CHP Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Fatih Atay, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve Parti Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Utku Şahin ile birlikte Çine Sanayi Sitesi’ndeki esnafı ziyaret etti.

 

Tek tek esnafı dolaşan Atay, esnafın sıkıntıları ve sorunlarını dinledi. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu belirterek hemşerilerinden destek isteyen Ata, “Ekonomi çok kötü” dedi.

 

Esnafın durumunun içler acısı olduğunu söyleyen CHP Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Fatih Atay, “Esnaf arkadaşlarımızın ortak bir şikâyeti var. İşlerinin kötü olduğunu ve esnafta para olmadığını ifade söylediler. Bu da gösteriyor ki ekonomi çok kötü. Ekonominin işler hale gelmesi için Türkiye’deki siyasi anlayışının değişmesi gerekiyor. 7 Haziran’da bunun için bir fırsat olduğunu, demokratik bir şekilde bu ülkede ekonominin ve siyasetin yeniden şekillenmesini umut ediyoruz” dedi.

 

Parti olarak esnafla ilgili üç konuyu çok önemsediklerini belirten Atay, şöyle devam etti:

“İktidara geldiğimizde, Esnaf Bakanlığı kuracağız. Bütün sorunları tek bir çatı toplayıp ve burada esnafın sorunlarını çözeceğiz. İkincisi de KOBİ ve İşletmelerin ödedikleri vergi ve prim tutar miktarı kadar bir yıl faizsiz olarak geri verilecek. Devlete ödedikleri geri alarak yatırımlarını ve çalışmalarını hızlandıracaklar. Böylelikle çark dönmüş olacak. Son olarak da prim borcu olduğu için kendisinin, eşinin ve çocuğunun sağlık hizmetlerinden yararlanmamasını doğru bulmuyorum. Prim borcu olan esnaf arkadaşlarımızın hepsi sağlık hizmetinden yaralanabilecekler.” (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler