20 Nisan 2024, Cumartesi

"Darbe sevicileri unutmayacağız"

21 Temmuz 2016, Perşembe 12:51

     


AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, darbe girişiminin gerçekleşmesini isteyen darbe sevicileri olduğunu ve bu kişilerin darbe girişimine sadece 'tiyatro' demekle yetindiklerini ifade etti ve bu kişileri asla unutmayacaklarını söyledi.

 

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, milletin püskürttüğü darbe girişiminin ardından darbe sevicilerin heveslerinin kursağında kaldığını, bu kişilerin hala olayın ciddiyetini anlamadığını, başarısız olan darbe girişimini 'senaryo' olarak ele aldıklarını öne sürdü. Tosun, bu zihniyet ve düşünce ile hareket edenlerin darbe sevici olduklarını ve milletin püskürttüğü darbe girişiminin başarısız oluşuna terör örgütlerinden daha çok üzüldüklerini belirti. Başkan Tosun, sosyal medya aracılığı ile AK Parti'ye hakaret eden ve millet şuuru ile hareket etmeyenler ile terör örgütüne sempatisi duyanlar hakkında da hukuk çerçevesinde gereğinin yapılmasını istedi.

 

"ALLAH BİR KEZ DAHA BÖYLE SIKINTILAR YAŞATMASIN"

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, açıklamasında şu ifadelerine yer verdi: ''Allah demokrasi şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, Allah gazilerimize acil şifalar versin. Darbe yapmak isteyenlere, sıkıyönetim ilan ederek, millete sen 'dur' diyen, milli iradeyi hiçe sayarak sadece kendi emelleri uğruna mensubu olduğu şanlı Türk milletine, kendi insanına silah uzatan, aşağılayan ve hiçe sayan asker görünümlü vatan hainlerine millet gereken cevabı vermiştir ve devlet artık üzerine düşen görevi yapmaya ve vatan hainlerine hesap sormaya başlamıştır. Ben şanlı, onurlu ve adını Peygamber Efendimizden alan Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yuvalanan bu terör örgütü mensuplarına asker demeye bile dilim varmıyor. Kandırılan ve subaylarının emirlerine uyan askerlerimiz de bizim askerlerimizdir. Bu süreçte gerçek askerlerimizi gördük, darbeye 'dur' diyen, tankların önüne yatan, kamyonu ile tankın üzerine giderek korkusuzca çarpışan, ölümü göze alarak meydanları darbecilere bırakmayan, bu vatan için canını veren, kurşunlanan yurttaşlarımız oldu. Tüm dünya artık Türkiye'de bir darbenin daha yapılamayacağını ve millete hainlik edenlerin bu ülkede barınamayacağını anladı. Allah bir kez daha milletimize böyle sıkıntılar yaşatmasın. Darbenin önlenmesinde duaların gücü olduğuna inanıyorum. Milletimiz, ilk andan itibaren engin ferasetini ve cesaretini ortaya koymuş, bu darbe girişimini püskürtmüştür. İradesine ve oylarına sahip çıkmıştır. Ben ayrıca medyaya da çok teşekkürlerimi iletiyorum. Gelişmeleri çok hızlı bir şekilde öğrenmemizi sağladılar. Cumhurbaşkanımızın dik duruşunu, başbakanımızın dik duruşunu, siyasi partilerin dik duruşunu, TSK içinde çoğunlukta olan rütbeli ya da rütbesiz askerlerin dik duruşunu ve 1. Ordu Komutanı'nın dik duruşunu gördük. Emniyet güçlerimizi canları pahasına verdiği mücadeleden dolayı kutluyorum.

 

DARBE SEVİCİLER ORTAYA ÇIKTI

Bu olayda sosyal medyada darbe seviciler bir kez daha sahneye çıktı. Darbe seviciler darbe girişimine sadece 'tiyatro' demekle yetindi. Darbe olmasını bekleyen ancak gerçekleşmeyeceğini anladıklarında 'Bu bir tiyatro' diyenleri asla unutmayacağız. Demokrasiye inanmanın sadece dilde ve söylemde değil, kalpte olması gerektiğini, bununla ilgili de mücadele edilmesi gerektiğini hepimiz gördük ve yaşadık. Ben bu kişilere suç duyurusunda bulunacağım ve bu fiili olarak darbeye karışanlar haricinde terör örgütü sempatisi duyan, gönül bağı kuran insanların da devletimizin hukuk çerçevesi içerisinde gereğini yapmasını istiyorum.

 

ŞİKAYET EDİN ÇAĞRISI

Başkan Tosun, vatandaşlardan sosyal medya üzerinden terör faaliyetlerini destekleyen ve suç unsurları içeren profil ve sayfaları, [email protected], [email protected], [email protected],[email protected] adreslerine bağlantı adresi ve ekran görüntüsüyle bildirmelerini isteğinde bulundu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler