29 Mart 2024, Cuma

Akçaova düğün salonuna kavuştu, mezbahanın da temeli atıldı

20 Mart 2019, Çarşamba 15:00

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Çine’nin Akçaova Mahallesi’nde düğün salonu açılışı ve mezbaha temel atma törenine katıldı. Çerçioğlu, Akçaova’ya 8.5 milyonluk hizmet ettiğini açıkladı. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter ve yönetimi, Millet İttifakı CHP Çine Belediye Meclisi üye adayları, CHP Çine İlçe Örgütü ve İYİ Parti Çine İlçe Örgütü Akçaova’da düğün salonu açılışı ve mezbaha temel atma törenine katıldı.

 

Pazar yerinde düzenlenen mitingde konuşan Çerçioğlu, “Son anketlere göre zaten açık ara kazandık.” dedi. Akçaova’ya 5 yıl içinde 8.5 milyon liralık hizmet ettiklerini belirterek Akçaova halkından seçimlerde hem kendisi hem de Dinçer için destek istedi.

 

“AKÇAOVA’YA HER GÜN İCRA ARABASI GELİYOR”

İktidara yüklenen CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “31 Mart’ta yerelde ve genelde AKP iktidarından kurtulmamız için sandık başına gittiğimizde duygusallığı bir kenara bırakıp mantıklı davranarak sağlam bir şekilde tokat atmamız gerekiyor. Akçaova geçimini hayvanlıktan sağlıyor. Hayvancı halinden memnun mu ? Hayır. Allah razı olsun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’ndan. Ege Et’i aldı, düzlüğe çıkardı. 6 milyonluk bir yatırım yaptı. Ege Et olmasaydı 27-28 lira et kestirebilir miydiniz? Girdi maliyetleri her gün artıyor. Buna izin vermememiz gerekiyor. Satmadık bir şey bırakmadılar. Adana Menderes Barajı Hidro Elektrik Santrali'ni bile sattılar. Alan firma 5 yılda maliyetini çıkarıyor. Devlete 28 yılda ödüyor. Burayı bile peşkeş çektiler. Ülkenin genel durumu böyle ama yerelde de hiçbir fark yok. AKP Akçaova'da ne yaptı? Büyükşehir yasasından sonra mezbahayı kapattılar. Akabinde kooperatif kanalıyla hayvan verdiler. Hayvanlar milletin elinde patladı. Vatandaş hâlâ daha faiz ödüyor. Akaçaova İcra Müdürlüğü'ne her gün araçlar geliyor. 'Tarım A. Ş. kuracağız.' diyor. 'Fabrika kuracağız. Çiftçinin ürünlerini pazarlayacağız.' Buna çocuklar inanmaz. 17 yıldır memlekette satmadığın bir şey kalmadı. Şimdi mi aklınıza geldi fabrikalar kurmak ve çiftçiye destelemek. Arkadaşlar, bunların paçası tutuştu.

 

"O FAİZİ YÜZDE 5’E DÜŞÜRÜN"

Tarım Kredi aracılığıyla yem fabrikası kurduracak. Tarım Kredi çitçinin ve üreticinin dostudur. Ama bugün oraya gidip kredi aldığınızda kredi faizi kaç bilen var mı? Yüzde 35. O faizi yüzde 5’e düşürün. Ondan sonra Tarım Kredi aracılığıyla Çine’ye yem fabrikasını kurun. Milleti sömürüyorsun. Yalan projelerle yem fabrikası kuracağız demeyin. Mustafa Abi diye şehir efsanesi yaratmaya çalıştılar. Ama öyle bir efsane yok. Yerlerde sürünüyorlar. Bakanlardan medet umuyorlar.

 

'ZORLA BASKIYLA KAMUOYUNU YANILTMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Bakın arkada resmi bir bina var. Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin oradaki afişleri görüyorsunuz. O bina esnafın binası. Birilerin tapulu mülkü değil. Orası esnafın. Bu nedir? Zorla baskıyla kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktır. Bu ülkenin basiretsiz yönetimi ekonomik olarak insanları bitirdi" dedi.

 

"AKÇAOVA’YA GURURLA GELİYORUZ"

Çine Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer'se “2014'de buraya geldik. Sizlere sözler verdik. Sizler ne istediyseniz tek tek yapmaya çalıştık. Mahallerimizde hiçbir taş sorunu kalmadı. Kanalizasyonumuzu başlattık. Kanalizasyondan dolayı bazı sokaklarımıza taşlar döşenmedi. Bizim için önceki gün akşam broşürler dağıtmışlar. Arkadaşlar o kadar kaybetmenin sıkıntısında ki çamur atıyorlar. 'Bugüne kadar ne yaptınız? Özlem Başkan Salih Başkan hangi yüzle geliyorsunuz?' diye. Biz gururla geliyoruz sizlerin karşısına." diye konuştu.

 

“BİZE OY VERİN ÜLKEYİ SATTIRMAYALIM”

Tekrar göreve geldiklerinde Akçaova'ya yapacağı projelerden bahseden Dinçer, Atatürk Caddesi'ne ve buradaki sanayi sitesine kaldırım ve güzel bir park yapacaklarını söyledi.

 

Dinçer, “TOKİ sözü verdiler yaptılar mı? Hayır. Biz, Çine Belediyesi olarak 128 adet kıroba konutu yaptık. Adliye binası, hükümet konağı, cezaevi gibi projeleri hayata geçti mi? Onların çok güzel projeleri var. Hamam yapacaklarmış. Bizim hayvanımız ve ürettiklerimiz para etmiyor diyoruz. Onlar hamam diyorlar. Teleferik yapacaklarmış. Bu 30 yıl önceki projeydi. 30 yıl önceki projeyi taklit ediyorlar. Merhum Necmettin Hoca ne diyordu bunlara? Sizi gidi taklitçiler sizi diyordu. 31 Mart’ta bize oy verin. Millet İttifakı olarak ne fabrikayı ne de ülkeyi sattırırız. Biz üretmekten yanayız.” diye konuştu.

 

“ONLAR YAPACAĞIZ, EDECEĞİZ; BEN YAPTIM DİYORUM”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, “5 yıl içerisinde Akçaova’ya 3 kilometre asfalt yaptım. 20 bin metrekare parke taşı döşedim. 3 bin metre içme suyu altyapısı gerçekleştirdim. 210 metre yağmur suyu altyapı çalışması yaptım. Yıllardır kimsenin yapamadığı kanalizasyonun yüzde 50’sini bitirdim, 6 ay sonra hepsi bitecek. Akçova’ya 5 yılda yapılan hizmetin maliyeti 8.5 milyon lira. Çine’ye toplam 65 milyon lira hizmet ettim. Salih Başkan'la ben yaptım. Onlar yapacağız, edeceğiz diyorlar; ben yaptım diyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir diyorum. Ege Et’e buradan 3 bin büyükbaş hayvan alıyoruz, kesiyoruz. Piyasanın 1,5, 2 lira üzerinde kesiyoruz. Parasını hemen yatırıyoruz. Elektriğe yüzde yüz zam gelmiş; mazota, gübreye yüzde yüz zam gelmiş. Çiftçime nasıl destek oluruz diye düşündük. Ege Yem ve Ege Süt’ü kurduk. Süt yemi piyasada 89 lira, bizde 75 lira. Besi yemi piyasada 76 lira, bizde 67 lira. Arpa ezmesi piyasada 67 lira bizde 58 lira.” dedi.

 

“BAŞIMI ÖNE EĞDİRMEYİN”

“Genel seçimlerde ne yaparsanız yapın, yerelde bize oy verin.” diyen Çerçioğlu, “Bu bir yerel seçim. Genel seçimde ne yaparsanız yapın ama yerelde kim en çok hizmet verirse onun yanında olun. Biz hizmet veriyoruz. Onun için desteğinizi istemeye geldim. Sizler hizmet edenle etmeyeni çok iyi tanırsınız. Vicdanınızın sesini dinleyin. Başımı öne eğdirmeyin, bu kadar hizmet ettim size. Bu seçimde muhtarları, belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçeceksiniz. Bu bir yerel seçim.” diye konuştu.

 

“SEN HALKTAN KOPMUŞSUN”

Cumhur İttifakı AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ı eleştiren Çerçioğlu, “5 yıl boyunca Büyükşehir olarak tarlada ne malınız kaldıysa aldık ve alacağız. Çünkü o ürünün yüzüne bakıyorsunuz. Borcu vardır, sünnet edecektir... Karşımda rakip var, sen tarlada kalan malı niye alıyorsun dedi. Sana ne? Niye almayayım? Sen halktan kopmuşsun. Yazıktır günahtır. Bu seçimlerde dikkatli oy kullanın. Aydın’da kimse karnı aç yatmaz, kimse üşümez; çünkü ben varım, Salih Başkan var. 18 saat çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi.

 

“BİSİKLET POMPASIYLA MI ÇEKİYORUZ”

“Ne olacak bu elektrik paraları yüzde yüz zamlandı.” diyen Çerçioğlu, “Hadi gelin suyu konuşalım. Yalan söylüyor da düzeltivereyim. Elektrik üzerinde yüzde 25 vergi var. Türkiye’nin en pahalı suyunu Ankara, İstanbul, Gaziantep, Denizli kullanıyor. Biz kuyulardan suyu elektrik pompalarıyla çekiyoruz; bisiklet pompasıyla mı çekiyoruz?” şekilde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler