24 Nisan 2024, Çarşamba

Son karar Çine Belediyesi'nin

18 Eylül 2014, Perşembe 14:55

     


Çine'ye yeni yapılacak olan otogarın yeri konusunda tartışmalar devam ederken, Çine'ye yeni otogarı inşa edecek olan Aydın Büyükşehir Belediyesi otogar yerini Çine Belediyesi'nin belirlemesini istedi.

 

Çine'ye yeni bir otogar yapmak için kolları sıvayan Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çine'deki mevcut otogarı inceledi. Mevcut otogarın yerinin yeni otogar için uygun olduğunu söyleyen yetkililer, yeni otogarın mevcut yerinde kalması yada bir başka uygun bir yere taşınması hususunu Çine Belediyesi'nin belirlemesini istedi. Konu hakkında açıklama yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Aydınlı yetkililer, yer konusunu bize bıraktı. Bizde önümüzdeki meclis toplantısında konuyu ele alacağız. Ayrıca ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşları ile de bu konuyu görüşeceğiz. Daha sonra da hep birlikte bir karara varıp. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bu kararımızı ileteceğiz" dedi.

 

OTOGAR ESNAFI YER DEĞİŞİMİ İSTEMİYOR

Geçtiğimiz günlerde otogar esnafı, otogar önünde bir basın açıklaması yapmış ve otogar yerini değişmesini istemediklerini belirtmişlerdi. Otogarın yaklaşık 50 yıllık bir mazisi olduğunu söyleyen otogar esnafı, otogarın Aydın ve Muğla illerinin tam ortasında bir konumda olduğunu ve mevcut otogar yerinin 100 sene daha değiştirilmesinin gerekmediğini belirtmişlerdi.

 

O YER ZORA GİRDİ

Başkan Dinçer, geçtiğimiz aylarda Yeni otogar yerinin Çine'den Aydın istikametine doğru Karakollar Mahallesi'nde bulunan ve Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu karşısındaki araziye düşündüklerini belirtmişti. Başkan Dinçer, söz konusu yerin ilk önce Çine Belediyesi'ne verildiğini ancak daha sonra ise yerin kendilerinden alınarak Maliye Bakanlığı'na verildiğini ifade ederek, geri alma işleminin yasalara uygun olmadığını düşündüklerini ve yerin tekrar kendilerine verilmesi için mahkemeye başvurduklarını kamuoyuna açıklamıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otogar yapımı için sorunsuz bir yer istediğini söyleyen Başkan Dinçer, mahkemelik olan yerin akıbetinin belli olmamasından dolayı o yerin uzak ihtimal olduğunu açıkladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler